SPORTURI  »  ALTELE  »  PUȘCĂ AER COMPRIMAT

Laura Coman, campioană europeană și calificată la JO 2020: ”Cel mai mult îmi place să câștig!”

Foto: SportsNet +2   FOTO
Foto: SportsNet

Articol de - Publicat marti, 18 iunie 2019 14:39

Laura Coman, campioană europeană și calificată la JO 2020 în proba de pușcă aer comprimat 10 m, speră să-și îmbogățească anul cu o evoluție bună la Jocurile Europene de la Minsk.

Are 26 de ani și de ea se leagă una dintre speranțele României pentru medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Însă până acolo, tirista Laura Coman mai are câteva etape intermediare de parcurs. Prima are loc la Minsk, între 21 și 30 iunie, la Jocurile Europene.

Legitimată la clubul Dinamo, Laura va fi portdrapelul României la competiția din Belarus, acolo unde va participa atât în proba individuală, cât și în cea mixtă la pușcă aer comprimat 10 m.

În acest an, tânără născută în București și care a început să practice tirul la 17 ani, a reușit să câștige titlul european la individual, o medalie de bronz cu echipa în aceeași competiție și să obțină biletul pentru JO de la Tokyo.

- Laura, cu ce gânduri pleci spre Minsk?
- Plec relaxată, sunt foarte încântată să particip la aceste Jocuri Europene, nu simt presiune asupra mea pentru că locul cotă la JO 2020 deja mi l-am asigurat. Merg să mă simt bine și să-mi creez o zi perfectă. Sper la un rezultat bun!

- Care va fi programul tău acolo?
- Din momentul în care ajung acolo încep direct, am un antrenament liber pe 20, pe 21 este cel oficial pentru mixt. Seara voi merge la ceremonia de deschidere, iar pe 22 am deja proba de mixt, apoi antrenament oficial la individual și apoi concursul pe 24.

"Un vis împlinit"

- Ce înseamnă pentru tine să fii portdrapelul României la această competiție?
- Mă simt onorată și mândră! Sper să fie cu noroc, să mă motiveze foarte mult și să-mi dau seama că se poate obține orice atât timp cât îți dorești și nu renunți.

- A fost un an plin pentru tine, titlu european, medalie de bronz cu echipa, calificare la JO 2020, e ceea ce ți-ai dorit?
- Mi-am dorit să obțin calificarea la Jocurile Olimpice 2020 cât mai repede pentru a avea suficient timp apoi să mă antrenez, să fiu liniștită, să nu mai fie presiunea locului cotă. Tot timpul eram întrebată: "OK, ești foarte bună, ai câștigat, tragi foarte bine, dar când iei locul cotă?" Gata, acum l-am luat, pot să mă pregătesc liniștită. Bineînțeles acum întrebarea este: "Ce culoare o să fie medalia?". Nu știu ce culoare va fi, nu știu dacă va fi, nici nu mă încarc cu astfel de gânduri. Vreau doar să fiu pregătită, aptă, sănătoasă și acolo să fie o surpriză atât pentru mine, cât și pentru restul.

- Cât timp ai visat la această calificare?
- De câțiva ani de zile pentru că la Rio nu am obținut-o, eu apucându-mă cam târziu de tir, de-abia mă dezmeticisem un pic și nu prea realizam ce mi se întâmplă. Acum este un vis împlinit. Abia aștept să simt pe pielea ce-mi spuneau alții că înseamnă această competiție.

- Când pleci la concursuri îți pui ceva în bagaj care să-ți poarte noroc?
- Nu, mă duc liniștită. Se întâmplă, ca tot omul, să am anumite probleme fie fizice, fie pe acasă, dar de cele mai multe ori le fac față cu brio pentru că a intrat în obișnuința mea de a le rezolva la fața locului. Nu mai sunt atât de încărcată așa cum mă simțeam când eram mai mică, când parcă venea sfârșitul lumii când mi se întâmpla ceva. Acum le rezolv fără să mă mai dea peste cap. În momentul de față totul este bine, am tot ce-mi trebuie să fac performanță, sunt mulțumită, încântată, fericită, rămâne doar să fac ceea ce-mi place cel mai mult, adică să trag concursuri foarte bune și să câștig.

"Mă antrenez mai liniștită, cu mintea mai concentrată pe ce am de făcut. Obținerea locului calificant este un pas intermediar pentru câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice. Știu sigur că voi fi acolo și îmi rămâne doar să fiu aptă din toate punctele de vedere pentru a arăta cât de bună sunt și de ce sunt în stare"
Laura Coman

123de sportivi români participă la Jocurile Europene de la Minsk, competiție care debutează pe 21 iunie

3sportivi români au obținut până acum calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020: înotătorul Robert Glință, tirista Laura Coman și atleta Florentina Iușco

CITEȘTE ȘI:

Bianca Pascu a fost la o singură tușă de sferturile de finală ale Europenelor de scrimă de la Dusseldorf

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
10154976492293690
Szasz Andrei  •  27 Iunie 2019, 06:46

Corectie ! La Tokyo au obtinut calificarea 26 de sportivi pana miercuri 26 iunie, cei 3 pomeniti in articolul de mai sus plus 23 de fotbalisti minunati, speram sa fie de aur chiar in aceasta saptamana la europenele din Italia !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează