SPORTURI  »  ALTELE  »  TIR

Dureros! Laura Ilie a ratat intrarea în finală la CE din Estonia

Laura Ilie. Foto: Raed Krishan (2021)
Laura Ilie. Foto: Raed Krishan (2021)

Articol de - Publicat sambata, 11 martie 2023 15:49 / Actualizat luni, 13 martie 2023 09:51

Laura Ilie, dubla campioană europeană la pușcă 10 metri aer comprimat în 2019 și 2020, nu s-a calificat în finala probei de la Campionatele Europene, desfășurate anul acesta la Tallinn, în Estonia. Tirista în vârstă de 29 de ani a ocupat poziția 33.

  • Campionatele Europene de tir sportiv - puşcă aer comprimat, zece metri, au avut loc la Tallinn, în Estonia (7-12 martie).

Laura Ilie a ratat intrarea în finală la CE din Estonia. Cealaltă reprezentantă a României, Roxana Sidi, s-a calificat în finala probei de tir sportiv - puşcă aer comprimat, zece metri.

Dani Coman vrea să fie președintele LPF: „E un obiectiv”
LPF
Dani Coman vrea să fie președintele LPF: „E un obiectiv”

Laura Ilie a ratat intrarea în finală la CE din Estonia

Cotată cu șanse chiar la medalie, Laura Ilie a ratat intrarea în finala probei de pușcă cu aer comprimat, 10 metri. A terminat tragerile de calificare pe locul 33 cu 626,2 puncte. 

În schimb, Roxana Sidi s-a clasat în concursul de calificare pe locul 7 cu 630 puncte şi a prins finala. Roxana Sidi a fost sportiva din România care s-a clasat cel mai bine, ea prinzând finala și ocupând poziția a opta. Primele două clasate, norvegianca Jeanette Hegg Duestad și britanica Seonaid McIntosh, s-au calificat la JO de la Paris.

Știrea inițială..

Proba care ar putea aduce primul sportiv calificat al României la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 va avea loc azi, atunci când Laura Ilie, dublă campioană europeană, în 2019 și 2020, va intra în concurs la pușcă aer comprimat 10 m. 

Olimpiu Melinte: „Laura Ilie este dornică să facă un concurs bun”

Primele două clasate obțin biletele pentru Paris. „Ea este dornică să facă un concurs bun, restul ne vor arăta ziua respectivă şi clasamentul. Îşi va da toată silinţa, pentru asta se pregăteşte, să obţină un rezultat cât mai bun pentru ea. Iar faptul că nu l-a obţinut în anii trecuţi lasă, aşa, o umbră..., dar nu este persoana care să fie afectată şi să nu mai poată merge înainte dacă nu reuşeşte să ia şi medalia la concursul respectiv”, a spus antrenorul Olimpiu Melinte, citat de Agerpres. 

La Europenele din 2021 şi 2022, Laura Ilie nu a prins finala.

Lotul României pentru Campionatele Europene de la Tallinn

Laura Ilie, Roxana Sidi, Adriana Teodorescu (toate la puşcă), Daria Haristiade (pistol), Andrei Vlad (pistol), Andrei Rizea (pistol) şi Luca Joldea (pistol) fac parte din lotul României pentru Campionatele Europene de la Tallinn. 

Roxana Sidi și Andrei Rizea au început vineri concursul. Cei doi au făcut pereche la proba aer comprimat 10 metri și s-au clasat doar pe poziția 31, cu un punctaj de 623, nereușind calificarea în următoarea probă.

Citește și:

România, obligată la victorie! „Tricolorii” își pot lua azi revanșa cu Insulele Feroe

Delegația Insulelor Feroe a ajuns în România înaintea „tricolorilor” » Cum a fost posibil

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
MaxiP
MaxiP  •  11 Martie 2023, 19:16

E un sport extrem de inconstant, milimetri fac diferențe mari. Laura Ilie era cotata cu șanse și la JO, a ratat la limita finala. E o sportiva bună, dar într-un sport unde medaliați de azi pot rata finala mâine.

doublem
doublem  •  11 Martie 2023, 12:33

Răzvan Andrei Rizea pe care îl dați participând la pistol a concurat deja la Tallinn împreună cu Roxana Sidi la pușcă pe echipe mixte.

VanBasten
VanBasten  •  11 Martie 2023, 12:32

"Vineri, au debutat la Tallinn, în Estonia, Campionatele Europene de aer comprimat 10 metri (7-12 martie)." Campionatele Europene de tir pusca aer comprimat. Sau vezi tu. Oricum e bine ca mai scrieti si despre sport.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează