SPORTURI  »  ALTELE  »  FINANCIAR

FOTO „Eșecul e cea mai mare oportunitate” » Lindsey Vonn caută succesul financiar: „Ideea principală a fost să investesc în femei”

Lindsey Vonn, foto: Imago +9   FOTO
Lindsey Vonn, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 22:49 / Actualizat miercuri, 15 noiembrie 2023 23:38

Lindsey Vonn (39 de ani), campioană olimpică și mondială la schi alpin, a vorbit despre relația sa cu banii pentru Reuters.

Lindsey Vonn s-a retras din schiul alpin în 2019 după o carieră plină de medalii și recorduri, dar presărată și cu multe accidentări. A concurat în probele de viteză, dovedind mult curaj. Într-un interviu pentru agenția Reuters, americanca în vârstă de 39 de ani a vorbit în cadrul serialului „Lecții de viață” despre felul în care și-a gestionat banii de-a lungul carierei.

Lindsey a spus că la nouă ani a decis alături de tatăl său că vrea să ajungă la Jocurile Olimpice, atunci au făcut un plan pe zece ani pentru a atinge acest obiectiv. 

„Mi-a spus că din schi nu voi face bani. Dacă vreau o carieră de succes trebuie să fiu mai mult decât o sportivă. Trebuia să muncesc mai mult decât oricine, să fiu inteligentă în privința a multe lucruri pentru că nimic nu va veni ușor și pentru că nu voi primi vreun contract uriaș”, a explicat ea.

Primii bani ai lui Linsdey au venit după ce a făcut pe bona în cartierul său, unde era plătită cu 20 de dolari pe oră, bani care erau folosiți pentru cheltuielile sale personale, cum ar fi CD-uri cu muzică.

12 milioane de dolarieste estimarea averii lui Lindsey Vonn

Lindsey Vonn: „O chestiune de motivație”

Ea a fost întrebată dacă nu i-a fost dificil să-și planifice viața financiară având în vedere că era plătită doar dacă aduna victorii. 

+5 FOTO

„Pentru mine a fost o chestiune de motivație. Mi-am calculat în mintea mea că dacă aș câștiga un anumit număr de curse aș putea în sfârșit să-mi iau o mașină sau să-mi cumpăr o casă. Pe măsură ce am avut mai mult succes, suma de bani garantați a crescut, dar asta nu s-a întâmplat până la sfârșitul carierei mele”, a răspuns ea.

A investit pe mai multe fronturi

Vonn a spus că și-a investit o parte din bani în imobiliare. „Călătoresc foarte mult, îmi place să am locuri pe care să le numesc acasă”, a explicat ea. 

De asemenea, ea are și o linie de îmbrăcăminte de schi, o firmă de producție, dar a investit și în afaceri aflate la început  și într-o echipă de fotbal feminin. 

A fost interesant să investesc în alte femei, cum ar fi Angel City FC. În trecut, nu mulți oameni urmăreau fotbalul feminin, dar eu cred în ele, în sport și în ceea ce pot face femeile. Dacă fac niște bani, grozav. Ideea principală a fost să investesc în femei”, a mai spus ea.

Independența financiară, un țel

Ce lecții de viață ar vrea Lindsey Vonn să dea mai departe? „Eșecul este cea mai bună lecție și cea mai mare oportunitate. Din punct de vedere financiar, cea mai mare greșeală pe care am făcut-o vreodată a fost să nu-mi gestionez banii. Câștigăm bani la o vârstă fragedă, dar nu am acordat suficientă atenție acestui aspect. Acesta este cel mai mare regret al meu. 

Pentru tineri, independența financiară este unul dintre cele mai importante lucruri spre care trebuie să tindă – să nu se bazeze pe părinți sau parteneri și să aibă propriile conturi bancare cu bani pe care să îi poată accesa în orice moment. Acest lucru le va oferi libertatea de a face alegeri în interesul lor”, a explicat ea.

Citește și:

Rapid confirmă și după victoria cu Vipers: s-a distrat pe terenul revelației din „Liga Florilor” + Vâlcea și Brăila au oferit meciul sezonului
Liga Florior
Rapid confirmă și după victoria cu Vipers: s-a distrat pe terenul revelației din „Liga Florilor” + Vâlcea și Brăila au oferit meciul sezonului
Înfrângere la limită pentru Volei Alba Blaj în Liga Campionilor
Liga Campionilor
Înfrângere la limită pentru Volei Alba Blaj în Liga Campionilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează