SPORTURI  »  VOLEI  »  LIGA CAMPIONILOR

Înfrângere la limită pentru Volei Alba Blaj în Liga Campionilor

Voleibalistele  din Blaj la prezentarea echipelor FOTO Facebook Alba Blaj
Voleibalistele din Blaj la prezentarea echipelor FOTO Facebook Alba Blaj

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 20:37 / Actualizat miercuri, 15 noiembrie 2023 21:12

Volei Alba Blaj s-a înclinat cu 2-3 (18-25, 25-22, 25-15, 20-25, 13-15) în fața celor de la Volero Le Cannet în etapa a doua a grupei E din Liga Campionilor.

Suporterii din Blaj pot, în sfârșit, să se bucure de meciuri de Liga Campionilor chiar în orașul de unde vine campioana României. După ce au evoluat la Sibiu, București și Târgu Mureș, noua sală a găzduit, miercuri seară, primul meci din cea mai importantă competiție europeană intercluburi.

Într-o atmosferă incendiară, Volei Alba Blaj a întâlnit-o pe teren propriu în etapa a doua a grupelor Ligii Campionilor pe Volero Le Cannet.

Campioana României a disputat în deplasare prima partidă din grupa E, reușind să se impună în fața lui LKS Commercecon Lodz cu 3-1 (25-23, 19-25, 31-29, 25-17).

Seturi împărțite

În meciul de miercuri, primul set al confruntării a fost unul echilibrat în primele minute, apoi campioana Franței s-a desprins și s-a impus cu 25-18. Fetele antrenate de Stevan Ljubicic au replicat printr-un set câștigat cu 25-22. 

Partea a treia i-a aparținut din nou campioanei din România, Alba Blaj impunându-se cu 25-15. Însă în setul al patrulea, franțuzoaicele și-au adus aminte de senzațiile de la începutul partidei și au reușit să egaleze la 2 după ce au câștigat cu 25-20.

Tensiune în decisiv

Și astfel s-a ajuns în decisiv, unde Jovana Kocic a adus primul punct pentru Albă Blaj, apoi Nneka Onyejekwe a făcut 2-0 spre bucuria fanilor din Blaj, care au dus volumul încurajărilor spre maximum. Fetele antrenate de Danilo Pejovic au revenit imediat și s-a ajuns la 4-4. 

Nimeni n-a reușit să desprindă la mai mult de un punct apoi până când voleibalistele din Franța au făcut 9-6. Scor care l-a făcut pe Ljubicic să ridice tonul la fetele sale, care au reușit să recupereze, ajungând la 9-9.

Volero Le Cannet, având multe jucătoare din Rusia în componență, a condus cu 12-10, dar Alba Blaj a revenit grație Iarinei Axinte, cu un serviciu extraordinar, 12-12.

Victoriia Russu, care a jucat în trecut la Alba Blaj, a făcut 13-12 pentru campioana Franței. Apoi a avut loc un moment controversat, Ljubicic a cerut time-out și imediat ce jucătoarele au revenit în teren, unul dintre arbitri a coborât pe parchet pentru a verifica dacă antrenorul campioanei României avea voie la acest time-out.

Pa tabelă era indicat că mai poate lua unul. Însă nu era așa, iar sancțiunea a fost cartonaș roșu și punct pierdut, astfel scorul devenea 14-12 în favoarea franțuzoaicelor. Un serviciu în fileu a anulat un punct de meci, dar la următoarea fază, nu a mai greșit și a închis partida cu 15-13 în decisiv. Chiar și așa, fanii campioanei Românei și-au aplaudat zgomotos favoritele.

Următoarea partidă tot acasă pentru Volei Alba Blaj

„A fost un meci intens, greu, ne așteptăm să fie așa, echipele au valori apropiate. Sper că s-a văzut că am jucat un volei frumos. Din păcate, avem multe căderi în joc, cu antrenamentele pe care le vom face și cu mai multe meciuri împreună, sperăm să ajungem să nu se mai întâmple acest lucru. Suntem o echipă tânără, eu fiind singura cu mai multă experiență", a spus Nneka Onyejekwe la finalul meciului.

În etapa a treia a grupei E, Volei Alba Blaj o va întâlni pe SC „Prometey" Dnipro din Ucraina, echipă care a jucat tot miercuri, la Mioveni, cu LKS Commercecon Lodz. Meciul va avea loc în Alba Blaj Arena, miercuri, 29 noiembrie, de la ora 18:00.

Citește și:

Britanicul Matt Richards, campion mondial la Fukuoka, așteaptă cu nerăbdare Campionatele Europene de la Otopeni și reîntâlnirea cu David Popovici
ÎNOT
Britanicul Matt Richards, campion mondial la Fukuoka, așteaptă cu nerăbdare Campionatele Europene de la Otopeni și reîntâlnirea cu David Popovici
Elisabeta Lipă, în lacrimi la Gala Canotajului » A amintit de recentul deces al campionului olimpic Dimitrie Popescu: „Durerea este foarte mare”
GALA CANOTAJULUI
Elisabeta Lipă, în lacrimi la Gala Canotajului » A amintit de recentul deces al campionului olimpic Dimitrie Popescu: „Durerea este foarte mare”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează