SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

Lovitură înainte de alegeri! Marius Vizer nu-l susține pe Cozmin Gușă la șefia FRJ » Reacția președintelui FRJ

Marius Vizer
Marius Vizer

Articol de - Publicat luni, 22 februarie 2021 18:18 / Actualizat luni, 22 februarie 2021 19:40

Marius Vizer, președinte al federației internaționale, spune că e nevoie de o schimbare în judoul românesc, dând un semnal favorabil oponenților actualului președinte, Cozmin Gușă

Lupta pentru postul de președinte al Federației Române de Judo (FRJ) e una aprigă, care se va tranșa pe 24 februarie. Susținătorii lui Cozmin Gușă, actualul șef, și cei ai lui George Teşeleanu s-au confruntat de mai multe ori în spațiul public. În această luptă a intervenit, prin intermediul unui interviu în publicația Bihoreanul, și Marius Vizer, fost președinte și președinte onorific al FRJ. Conducător al federației internaționale (FIJ) din 2007, Vizer a spus: "Actualele alegeri trebuie să aducă reformă, unitate și schimbare".

El emite un atac la adresa lui Gușă, pe care îl acuză de ruperea legăturilor cu forul mondial. "Am văzut realizările enumerate de actualul președinte, din care consider că lipsește una esențială: îndepărtarea de Federația Internațională de Judo".

Aluzii evidente

În interviu, șeful FIJ le cere "membrilor familiei judoului românesc să fie uniți, solidari și curajoși", "să respecte în mod special valorile judoului românesc, pe toți cei care i-au făcut cinste pe plan național și internațional" și "să îi reactiveze pe toți, ca odinioară, în marea familie a judoului, cu prietenie, respect și înțelepciune". George Teșeleanu are sprijinul afirmat public al mai multor campioni, precum Alina Dumitru, Corina Căprioriu sau Mircea Frățică.

În 2019, Marius Vizer și-a anunțat demisia din funcția de președinte onorific al FRJ în semn de protest față de scandalurile interne, în care diferiţi conducători au fost acuzaţi de cheltuieli nejustificate, chiar devalizări de fonduri, sau că au patronat un sistem în care s-au petrecut nepotisme, nedreptăţi şi abuzuri împotriva sportivilor. Vizer i-a adresat atunci o scrisoare deschisă lui Cozmin Gușă în care condamna situația în care se află forul. 

"M-am retras la un moment dat din implicarea în judoul românesc din cauza divizării federației în grupări care țintesc mai mult interese izolate sau dezasociate de interesele și binele judoului românesc. În situația dată, nu am dorit să fiu în rol de partizan, ca să adâncesc și mai mult criza"
Marius Vizer, președinte FIJ

Reacția lui Cozmin Gușă, președintele Federației de Judo

Ca să nu fiu foarte serios, pot să spun că sunt niște copilării neconforme cu relația de prietenie veche pe care o avem, care recunosc că acum a intrat într-un impas. Avem o treabă interpersonală unul cu celălalt, dar care nu implică nici judo, nici Federația Română de Judo, nici Federația Internațională de Judo. Eu cred că el amestecă treburile într-un mod nepermis. Cum să riști soarta unei Federații pentru o ceartă între prieteni, care la un moment dat se va regla?

Ca să glumesc serios, îi dă mâna să facă fel de fel de susțineri sau analize, este candidat unic pentru IJF. Și pot să spun ceva ce nu i-am spus nici lui și nici altora, la momentul alegerii candidaturilor pentru anul acesta, unii m-au rugat să îl contracandidez, dar am refuzat. Nu puteam să fac așa ceva unui român și unui prieten, chiar dacă eram certați. Relații proaste cu IJF-ul ale F.R. Judo? Exclus! Avem relații foarte bune cu IJF și el știe. Eu cu el nu avem acum o relație bună, dar asta este altceva. Și avem relații excepționale cu Uniunea Europeană de Judo, despre care el știe, cu care chiar am început un program de judo în școli.

În concluzie, îl consider victima unei conspirații, pe care am fi pus-o la punct dacă am fi vorbit. Dar el e încăpățânat, eu sunt încăpățânat, asta este viața. De ce zic conspirație? Pentru că adevărații coordonatori ai celor din echipa pe care o susține el nu vânează altceva decât relația lui cu Vladimir Putin. Și o să îmi dea dreptate că s-a înșelat, sper să nu fie prea târziu.
- Cozmin Gușă, pentru Libertatea

Mai multe știri din judo:

EXCLUSIV Conturi blocate și lupte la judo! Ce datorie are Federația + scandal înainte de alegeri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează