SPORTURI  »  ALTELE  »  ȘAH

Magnus Carlsen, campionul mondial de la șah, a fost învins de un puști de 16 ani! Cum a explicat norvegianul înfrângerea

Magnus Carlsen (31 ani), campionul mondial la șah, considerat cel mai bun jucător din toate timpurile, a fost învins marți de Rameshbabu Praggnanandhaa, un șahist indian în vârstă de doar 16 ani.
Magnus Carlsen (31 ani), campionul mondial la șah, considerat cel mai bun jucător din toate timpurile, a fost învins marți de Rameshbabu Praggnanandhaa, un șahist indian în vârstă de doar 16 ani.

Articol de GSP - Publicat marti, 22 februarie 2022 17:37 / Actualizat marti, 22 februarie 2022 18:35

Magnus Carlsen (31 ani), campionul mondial la șah, considerat cel mai bun jucător din toate timpurile, a fost învins marți de Rameshbabu Praggnanandhaa, un șahist indian în vârstă de doar 16 ani!

Rameshbabu s-a impus în fața campionului mondial în cadrul unui campionat online, Airthings Masters, în noaptea de luni spre marți.

Tânărul șahist indian l-a învins pe Magnus Carlsen în 39 de mutări, jucând cu piesele negre. Nu este pentru prima dată când Carlsen este învins. Și alţi jucători s-au impus până acum în duelul cu campionul norvegian, în special indienii Viswanathan Anand şi Pentala Harikrishna.

Totuși, Rameshbabu Praggnanandhaa este cel mai tânăr șahist care l-a învins pe Carlsen de când norvegianul a cucerit titlul de campion mondial în 2013.

De asemenea, șahistul indian a devenit cel mai tânăr maestru internaţional din istorie în 2016, la doar 10 ani.

Cum a motivat Carlsen înfrângerea cu Rameshbabu Praggnanandhaa

Luni, chiar înaintea de meciul cu tânărul Rameshbabu, campionul norvegian a explicat că în continuare nu se simte foarte bine după ce a fost depistat recent cu coronavirus.

„Astăzi este un pic mai bine, dar în primele două zile am resimţit o lipsă de energie şi nu m-am putut concentra deloc”, a afirmat Carlsen luni.

5 titluri de campion mondialare în palmares Magnus Carlsen, considerat cel mai mare șahist din toate timpurile

Citește și:

Stoican are bătăi de cap! Un jucător important s-a accidentat cu doar 4 zile înainte de meciul cu Rapid

Serie A ar putea introduce sistemul cu play-off » Principalul candidat la președinția Serie A susține această idee

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
gojgaru
gojgaru  •  22 Februarie 2022, 21:57

Spasky si Kasparov sub mine :)))

2007993382707674
Mihai Damian  •  22 Februarie 2022, 21:10
Postat de gojgaru pe 22 Februarie 2022, 19:17

Ceva stiri din table sau traforaj viteza ???

Dar ce ai dori sa posteze, stiri cu Prodanca, cu Gigel, mahalagisme? Sahul nu este pentru toata lumea, banuiesc ca nici pentru tine, ti-ar pune in scurt neuronul.

id_valentin
id_valentin  •  22 Februarie 2022, 20:51
Postat de gojgaru pe 22 Februarie 2022, 19:17

Ceva stiri din table sau traforaj viteza ???

asa e sa dea stiri pt *** ca tine doar despre fotbal la care tot bizonul "se pricepe"...daca puneai si tu mana pe carte probabil ca ai fi auzit despre sah...este unul din cele mai complexe/interesante/inteligent jocuri de pe terra, iti sugerez sa incerci sa evoluezi putin si cu siguranta iti vei schimba opinia...acum referitor la articol, numai cineva superficial ar fi putut da un astfel de titlu ca Magnus Carlsen a fost invins de cineva de 16 ani, acest tip este extrem de bun si numai cine nu a urmarit sahul nu stie asta...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează