SPORTURI  »  ALTELE  »  SABIE

Aur pentru România! Marco Șovar este noul campion mondial la sabie, cadeți: „Poate ajunge la nivelul lui Mihai Covaliu”

FOTO: Facebook @frscrima
FOTO: Facebook @frscrima

Articol de , - Publicat duminica, 04 aprilie 2021 20:05 / Actualizat duminica, 04 aprilie 2021 22:36

Marco Șovar (17 ani) a câștigat titlul mondial în proba de sabie destinată cadeților, la Campionatele de la Cairo, Egipt. 

Stângaciul Marco Șovar, legitimat la Clubul Sportiv Dinamo, a revenit senzațional în finala Campionatelor Mondiale de sabie de la Cairo. Condus de sudcoreanul Junseong Park, scor 7-11, sabrerul pregătit de Alexandru Chiculiță s-a impus cu 15-13. O performanță excepțională pentru sportul românesc! Triumful de astăzi reprezintă încununarea unei munci titanice pentru Marco, campion național în mai multe rânduri și ocupant al locului 6 cu echipa, la Europenele de cadeți din 2019.

„Marco poate ajunge la nivelul lui Mihai Covaliu”

Antrenorul lui Marco este Alexandru Chiculiță, laureat cu bronz la Jocurile Olimpice din Los Angeles, în 1984. În trecut, Chiculiță i-a antrenat pe campionul olimpic Mihai Covaliu (aur olimpic la Sydney în 2000 și bronz la Beijing în 2008), dar și pe Bianca Pascu, și ea calificată la Jocurile Olimpice din 2012. 

„Victoria lui Marco de astăzi este o performanță importantă pentru mine și așteptată. Marco poate ajunge la nivelul lui Mihai Covaliu. Aveam mare încredere în el că poate face acest rezultat. Este un sportiv foarte talentat, de viitor și ne putem baza pe el în anii ce urmează. 

Din punctul meu de vedere este printre cei mai talentați sportivi, dar nu talentul e cel mai important, ci munca! Mai am băieți talentați, care sper să ajungă campioni. Pentru Marco aceasta performanță, această medalie este cea mai importantă din cariera lui și îl felicit pentru asta", a declarat Alexandru Chiculiță, pentru GSP.RO

Alexandru Chiculiță
Alexandru Chiculiță

Anamaria Popescu l-a felicitat pe Marco Șovar

„Medalie de aur pentru România!!! Marco Sovar aduce prima și cea mai strălucitoare medalie pentru delegația noastră la Campionatul Mondial de Cadeți și Juniori de la Cairo

 După ce a fost condus cu scorul de 11-7 de Park (KOR), Marco a reintrat în meci și și-a arătat stofa de campion, Nimic nu l-a putut opri în drumul lui... titlul de CAMPION MONDIAL îl merită pe deplin. Incredibil cum acest puști a gestionat asaltul, încrederea și siguranța cu care și-a calculat fiecare pas! Mi-nu-nat! Mulțumesc, Marco, pentru emoțiile pe care le-am trăit astăzi datorită ție.

Maxime FELICITĂRI ție și domnului antrenor Alexandru Chiculita! Aventura sportivilor români la această competiție nu se oprește aici... pumnii strânși pentru voi .Hai România!”, a scris Anamaria Popescu pe facebook. 

Citește și alte știri din sportul românesc:

Andreea Prisăcariu, al doilea titlu al anului! Victorie în două seturi în finala din Antalya

Mama lui Radu Drăgușin candidează la șefia Federației Române de Baschet » Pe cine vede favorit la alegeri + Ce schimbări ar face ca președinte

Playtech: BOMBĂ! Liviu Dragnea, eliberat din închisoare! Vestea șoc a judecătorilor a venit ACUM


Comentarii (3)
samerx
samerx  •  05 Aprilie 2021, 00:37

Felicitări Marco Sovar. Îți dorim o carieră lungă și numai gold întotdeauna pe tot parcursul carierei tale sportive. Felicitări, Edy.

853246084756615
Marcel Popa  •  04 Aprilie 2021, 21:45

Felicitari si toata stima.

394966434424757
Mihai Dinu  •  04 Aprilie 2021, 20:44

Felicitari d-le Andrei Craitoiu ptr. articol, felicitari d-le antrenor Alexandru Chiculita, felicitari campionului mondial Marco Sovar!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează