SPORTURI  »  BASCHET  »  PREȘEDINȚIE

Mama lui Radu Drăgușin candidează la șefia Federației Române de Baschet » Pe cine vede favorit la alegeri + Ce schimbări ar face ca președinte

Svetlana Drăgușin // foto: Facebook
Svetlana Drăgușin // foto: Facebook

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 aprilie 2021 11:52 / Actualizat sambata, 03 aprilie 2021 12:12

Svetlana Drăgușin (50 de ani), mama fotbalistului Radu Drăgușin (19), va candida la alegerile pentru președinția Federației Române de Baschet.

  • Actualul președinte, Horia Păun, care conduce FRB din 2013, nu va candida pentru un nou mandat, dar îl va sprijini pe Adrian Voinescu.

Svetlana Drăgușin, angajată la Federația Română de Baschet din 2009, a anunțat că va candida la alegerile pentru șefia FRB, care vor avea loc pe 15 aprilie. Fostă baschetbalistă de „națională”, Svetlana Drăgușin va concura cu alți 5 candidați, printre care Carmen Tocală, cea care a mai condus acest for între 2005 și 2012. Adrian Voinescu, Virgil Stănescu, Cătălin Burlacu și Ștefan Săndulache sunt ceilalți care s-au înscris în cursă. 

Svetlana Drăgușin: „Doamna Tocală este favorită”

„Cu cât echipa este mai mare, cu atât e mai bine și competiția e mai frumoasă. Sunt oameni care și-au dedicat viața baschetului și care au o mare experiență. Sunt nume foarte valoroase ale baschetului românesc și asta este un lucru extraordinar. Și înseamnă că dragostea și interesul pentru baschet continuă să domine în sufletele noastre chiar și după atâția zeci de ani! 

Din punctul meu de vedere, această concurență nu poate fi decât de bun augur”, a declarat Svetlana Drăgușin pentru Fanatik, întrebată de competiția pe care o va avea de înfruntat.

Mama fundașului de la Juventus o vede pe Carmen Tocală drept favorită: „Doamna Tocală are un avantaj pentru că reprezintă tot ce s-a întâmplat mai bun în baschetul românesc în ultimii ani. Ca președinte, a înființat «Arena de baschet», iar în acea perioadă România a participat la Euro baschet masculin. Cu siguranță este favorită la aceste alegeri și este un plus pentru baschetul românesc depunerea candidaturii”.

Svetlana Drăgușin: „Lipsa infrastructurii, cea mai arzătoare problemă”

Svetlana Drăgușin a identificat lipsa infrastructurii drept principala problemă în baschetul românesc și spune cum va încerca să rezolve această problemă:

„Sunt mulți copii care practică baschetul în ultimii ani și sunt foarte puține săli! Deci cu siguranță lipsa infrastructurii e cea mai arzătoare problemă. E nevoie de sprijinul Guvernului și al MTS-ului, dar în primul rând se pot accesa fonduri europene. Sunt bani, dar trebuie proiecte și sprijin din partea autorităților la toate nivelurile. Se pot încheia parteneriate, FIBA, bineînțeles, vine în ajutorul federațiilor și dorește ca acestea să aibă autonomie pentru a putea pune umărul și să construiască”.

Părerea mea că ar trebui redus numărul de jucători străini pentru că se vede și în rezultatele echipelor naționale. Să lăsăm copiii să joace! E cel mai important asta.

Sunt cluburi în pragul desființării pentru că nu pot participa la competiții și la antrenamente, în timp ce altele au primit în continuare acceptul de a își desfășura activitatea! Pandemia a dat toate competițiile peste cap, însă lumea trebuie să înțeleagă că doar om cu om oprim acest virus.

(Președinția FRB) este o responsabilitate uriașă! Gândiți-vă la babybaschet și la minibaschet, avem undeva la 3.500-4.000 de copii care adoră acest sport și trebuie să îi sprijim tot timpul. Și de care ca președinte ale federației tu răspunzi într-un viitor mai apropiat. Și atunci e o presiune foarte mare. Nici nu are rost să mai vorbim de seniori, de investiții!
- Svetlana Drăgușin

Mai multe știri din sporturi:

RUGBY. Alin Petrache continuă războiul cu Eduard Novak: „Bazele pe care ministerul le păstorește în acest moment arată deplorabil”

TENIS. Darren Cahill nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului! Ce dificultăți are antrenorul Simonei Halep

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează