SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE PENTRU TINERET

Mesaj emoționant al portdrapelului României înaintea Jocurilor Olimpice pentru Tineret: "Te iubesc, țărișoara mea! Sunt onorată, răsfățată și mulțumitoare"

Articol de - Publicat marti, 02 octombrie 2018 16:07

Jocurile Olimpice pentru tineret, care vor debuta pe 6 octombrie, la Buenos Aires, vor strânge la start cei mai valoroși sportivi cu vârsta între 15 și 18 ani. România va trimite 34 de mici performeri, în Argentina, aceștia sperând ca peste ani să ajungă și la adevăratele întreceri ale Jocurilor Olimpice.

Portdrapelul delegației României a fost aleasă o canotoare, Tabita Maftei, care a câștigat în această vară titlul mondial în proba de simplu la Racice (Cehia).

Văzută drept urmașa Sandei Toma, a Valeriei Răcilă sau Elisabetei Lipă, româncele care au câștigat titlul olimpic în barca de simplu, Tabita are o poveste impresionantă.

A lăsat acasă, în satul Talpa, din comuna Cândești (Botoșani), familia și pe cei 11 frați pentru a sluji cu credință țara. Când a aflat, din presă, că a fost aleasă să ducă steagul României, în lume, Tabita a scris un mesaj emoționant pe contul ei de facebook.

Draga mea Românie,
Îți vorbesc ca unui om ce stă în fața mea și așteaptă să spun ceva, ceva profund, ceva de încurajare, ceva ce dă energie și siguranță în competițiile ce vor urma. Nu știu nici eu ce va îngădui Dumnezeu să fie , însă acum, tocmai am aflat din presă, că înainte de concurs voi avea onoarea de a fi port-drapel.

Sincer, sunt atât de fericită că Dumnezeu îmi dă posibilitatea să fiu și eu una din uneltele care au participat și participă la ridicarea ta în ochii infinitului univers. Când privesc la mine, mă văd atât de mică...dar pe cât de mică mă văd, mă simt atât de puternică, încrezătoare și dornică să lupt pentru a vedea până la capăt locul unde te va înălța Dumnezeu. Din tot sufletul afirm că sunt onorată, răsfățată și mulțumitoare că am din nou privilegiul de a te servi în credință, așa cum îl servesc pe Dumnezeu.  În continuare mă rog ca El să lupte pentru tine, așa cum a făcut-o și până acum. Te respect și te iubesc, țărișoară dragă!". 

De religie penticostală, Tabita Maftei pune în orice lucru pe care-l face pe Dumnezeu. Antrenată la Botoșani de Iulia Bulie, și ea medaliată la Jocurile Olimpice, tânăra blondă, cu codițe, speră să urce pe podiumul olimpic, pentru prima dată, la Buenos Aires.  Ea va lua startul alături de Alina Maria Balețchi în proba de dublu rame.

Citește și:  În lumea copiilor: "En garde! Fetița cu mască tricoloră" » Cartea de debut a campioanei olimpice Ana Maria Popescu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close