SPORTURI  »  ALTELE  »  NATAȚIE

Michael Phelps, legendarul înotător american, despre David Popovici: „E singura persoană de pe planetă care o poate face”

David Popovici.
FOTO: foto GSP
David Popovici. FOTO: foto GSP

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 septembrie 2022 15:50 / Actualizat duminica, 25 septembrie 2022 17:53

Michael Phelps (37 de ani), legendarul înotător american, cel care a câștigat în carieră nu mai puțin de 28 de medalii olimpice (23 de de aur, 3 de argint și două de bronz) este de părere că înotătorul român David Popovici (18 ani) poate doborî recordul mondial al probei de 200 de metri liber, deținut în prezent de către germanul Paul Biedermann (36 de ani), stabilit în anul 2009. 

Michael Phelps a vorbit la superlativ despre David Popovici. Americanul este încântat de performanțele românului și-l consideră capabil de alte recorduri răsunătoare.

Strălucim din nou la Racice » Barca de 8+1 aduce României cea de-a patra medalie de aur de la Campionatele Mondiale + Uluitorul efort al Simonei Radiș
CANOTAJ
Strălucim din nou la Racice » Barca de 8+1 aduce României cea de-a patra medalie de aur de la Campionatele Mondiale + Uluitorul efort al Simonei Radiș

„Dacă există vreo persoană pe planetă care să scoată un timp de sub 1 minut și 42 de secunde la 200 de metri liber, aceea este David Popovici. Puștiul ăsta a scos 46.9, 47.0, 47.0, 47.1, 47.1 și 47.2 la probele de 100 de metri liber susținute în acest an. Țin cont de astfel de lucruri”, a declarat Michael Phelps, pentru NBC Sports.

„Să vezi pe cineva înotând atât de eficient precum o face el... are o mișcare foarte bună. E doar o chestiune de timp până când el va deveni și mai puternic și va înota și mai repede”, a adăugat fostul mare campion. 

Michael Phelps în acțiune

Michael Phelps, legendarul înotător american, despre David Popovici: „E singura persoană de pe planetă care o poate face”
Michael Phelps în acțiune FOTO Guliver/GettyImages

David Popovici a doborât mai multe recorduri în acest an

David Popovici, sportiv legitimat la CS Dinamo București, a bătut mai multe recorduri în decursul acestui an. 

David Popovici a stabilit un nou record mondial la Campionatele Europene de la Roma, la proba de 100 de metri liber. Înotătorul a înregistrat un timp de 46,86 de secunde, un record al acestei probe. Tot la Roma, la proba de 200 de metri liber, David Popovici a înregistrat un nou record la nivel de juniori, cu un timp de 1:42:97.

Sportivul a stabilit un record mondial și la proba de 200 de metri liber, în timpul Campionatului Mondial de Juniori desfășurat la Lima, Peru. Românul a încheiat cursa cu un timp de 1:46:18 minute, care i-a adus încă o medalie de aur. Tot în Peru, David Popovici a câștigat medalia de aur și la proba de 100 de metri liber, înregistând un timp de 47:13 secunde. 

La Campionatele Europene de Juniori, de anul acesta, desfășurate la Otopeni, David Popovici a câștigat medalii de aur la probele de 50, 100 și 200 de metri liber. 

Popovici, nume de campioni olimpici

Citește și alte articole din sportul internațional:

„Triplă” istorică pentru Ancuța Bodnar și Simona Radiș » Performanța uriașă realizată după ce au devenit campioane mondiale

Ionela Cozmiuc, primele declarații după medalia de aur: „Este o medalie deosebită, mai am două de aur mondiale, de la dublu, însă aceasta parcă are altă valoare fiindcă am câștigat-o la simplu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cdba3133
cdba3133  •  26 Septembrie 2022, 14:50

Un campion vorbeste despre alt campion. Foarte frumos!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează