SPORTURI  »  ALTELE  »  OLIMPIADĂ

Moment istoric în sport! Kim Jong-un a făcut anunțul

Kim Jong-un, președintele din Coreea de Nord // FOTO: Guliver/Getty Images
Kim Jong-un, președintele din Coreea de Nord // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 septembrie 2018 12:02

Sportul mondial ar putea fi în viitorul apropiat martorul unui eveniment extrem de important. Mai exact, Coreea de Nord și Coreea de Sud ar putea organiza împreună Olimpiada din 2032.

Kim Jong-un, președintele Coreei de Nord, țară aflată sub dictatură comunistă, și Moon Jae-in, omologul său de la Seul, s-au reunit la Phenian zilele trecute pentru a discuta problemele politico-militare existente între cele două țări. Pe lista temelor de discuție s-a aflat și ideea ca cele două țări să-și depună candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Vară de peste 14 ani.

În plus, Kim Jong-un a anunțat că e dispus să meargă alături de politicienii din Coreea de Sud la o serie de evenimente sportive, printre care Jocurile Olimpice din 2022, găzduite de Tokyo, capitala Japoniei.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează