SPORTURI  »  ALTELE  »  MINISTERUL TINERETULUI ȘI SPORTULUI

MTS // Drept la replică: Gabriel Toncean, liberalul favorit la șefia MTS, reacționează după articolul GSP: „Am susținut și susțin educația antidoping”

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 octombrie 2019 10:08

Gabriel Toncean, cel despre care Gazeta Sporturilor a scris vineri că este favoritul PNL să devină șeful sportului românesc în noul guvern, a trmis un drept la replică în urma articolului. 

Președintele Federației Române de Culturism este în acest moment preferatul lui Ludovic Orban, prim-ministrul desemnat, pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului. 

Liberarul a emis un comunicat către Gazeta Sporturilor după articolul publicat vineri, „Liberalul favorit să devină șef al sportului românesc, Gabriel Toncean, conduce culturismul, federația cu cele mai multe scandaluri de dopaj de ani de zile! Orban: «O simplă speculație!»”. 

Dreptul la replică emis de Gabriel Toncean: 

Stimate domnule Cătălin Tolontan, 

Apreciez și stimez calitatea dumneavoastră de reputat jurnalist și aș vrea să revin asupra câtorva aspecte esențiale, omise sau interpretate eronat, din articolul publicat în această după amiază pe www.gsp.ro.

Am să enumăr pe rând câteva dintre punctele asupra cărora cred că ați primit informații greșite: 

1. Apreciați în articol că eu conduc Federația cu cele mai multe scandaluri de dopaj. Aș vrea să va spun că, potrivit datelor ANAD, în 2018, în competițiile organizate de FRCF a fost depistat UN SINGUR CAZ de sportiv dopat. In cei 6 ani de activitate la conducerea FRCF cazurile de dopaj au scazut considerabil, fapt certificat si de statisticile ANAD. Apeciez performanța obținută cinstit, este și motivul pentru care, în ultimii ani, mi-am făcut un scop din a descoperi și pedepsi dur sportivii care se dopează. Personal, am susținut și susțin educația antidoping, am organizat, împreună cu Agenția Națională Antidoping, seminarii; solicit de testări la competiții și în afara acestora; susțin reprezentarea sportivilor în fața comisiilor de audiere ANAD, dar și reponsabilizarea sportivilor prin încheierea de contracte cu cluburile. 

Toate aceastea le puteți verifica cu un singur telefon la ANAD. Așa cum știți, șeful Federației Române de Culturism și Fitness are responsabilitatea de a nu permite sportivului dopat participarea la niciun eveniment sportiv, în nicio calitate. ANAD are responsabilitatea testării și supravegherii sportivilor. Împreună, am impus reguli extreme de dure. În România, în acest moment, nu există posibilitatea eludării testelor doping pentru că ANAD și WADA colaborează.

2. În același articol scris de dvs. apare că am terminat Facultatea la 40 de ani. Nu cred că e o rușine să termini Facultatea la nicio vârstă, însă informația nu este corectă. Am terminat, e drept, în urmă cu 2 ani, însă Masterul. Va atașez diploma, pentru o mai corectă înțelegere a situației.

3. Sunt un promotor al sportului sănătos, organizez anual,”Fitness Festival”, un proiect ce are ca scop promovarea sportului în rândul copiilor și al adulților. 

4. Va atașez și listele cu sportivii români care au reușit rezultate meritorii în competițiile europene și mondiale, în speranța că numele lor se vor regăși în articolele din publicația dvs, alături de cele ale sportivilor de top ai României. Sunt toți sportivi care fac performanță în cel mai curat mod cu putință, sprijiniți de FRCF.  

Am reușit, de-a lungul timpului, să reprezint cu mândrie țara mea și să obțin aprecierea străinilor pentru sportul pe care îl reprezint. Sunt, din 2013, președinte al Federației Române de culturism și fitness; în 2015 am obținut titlul de președintele anului în sport la Gala Star Awards; din 2016 sunt președinte al Federației Balcanice de Culturism; în 2016 am primit medalia de aur la Congresul European din Spania și tot în 2016 am fost medaliat cu Medalia Președintelui la Congresul Mondial de la Benidorm. 

În 2017 Bistrița a fost Capitală mondială a culturismului și fitness-ului, am organizat unicul Campionatul Mondial de la noi din tara.  Am organizat Campionatul Balcanic din 2015 și 2018, am participat la Cupa Mondiala din 2018, iar în 2020 vom repeta experiența atât la seniori cât și la juniori, România găzduind Campionatul Mondial de Culturism și Fitness. În virtutea tuturor celor enumerate mai sus, va asigur că singurul meu interes este că sportul românesc să se dezvolte iar România să fie țara pe care întreaga lume să o respecte în plan sportiv. 

Va mai mentionez ca in 2018 la Campionatele Mondial,  Romania a obtinut 8 medalii:  1 argint master, 5 aur junior, 1 argint junior, 1 bronz junior. La Campionatele Europene din  2018 am obtinut 6 medalii: 1 argint seniori, 1 bronz seniori, 3 argint junior, 1 aur master. Î

n conformitate cu prevederile legale cu privire la libertatea de exprimare din Constituția României, art. 30 alin (6) care prevede faptul că “Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine”, vă rog să îmi publicați acest drept la replică. 

Cu respect, Gabriel Toncean

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
lavenus
lavenus  •  12 Octombrie 2020, 22:50

Mirel Rădoi dacă vrea să-și ia bacul să-l contacteze pe renumitul libertin balcan Găbiță Toncean de la FRCF. Are el o sursă bună la Reghin, Mureș de unde și-a achiziționat și el diploma de BAC cu doar câteva sute de euroi la frageda vârstă de 35 de ani. Dacă treaba-i urgentă Doamna Laurenția Grosu și Cătană Doru îl face direct student la Universitatea Hyperion pe selecționer.

lavenus
lavenus  •  08 Octombrie 2020, 07:35

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

deusdat
deusdat  •  19 Octombrie 2019, 11:48

Mie mi se pare hazliu că PNL și Iohannis l-au pus prim ministru pe Orban. Chiar vor neapărat ca PSD să câștige iar alegerile, ca în 2016?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close