SPORTURI  »  ALTELE  »  MTS

Plan revoluționar la MTS! Ministrul Carol-Eduard Novak vrea o reformă radicală: „Aceste 4-6 sporturi vor fi de primă categorie”

Carol-Eduard Novak
Carol-Eduard Novak

Articol de GSP - Publicat luni, 28 decembrie 2020 21:18 / Actualizat luni, 28 decembrie 2020 22:30

Ministrul Sportului, Carol-Eduard Novak, a spus că MTS are nevoie de o reformă radicală, axată pe două criterii: câte medalii potențiale are o disciplină sportivă și rezultatele românilor la anumite discipline. 

  • În vârstă de 44 de ani, Carol-Eduard Novak este ciclist paralimpic și vrea să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2021.

Carol-Eduard Novak: „Rezultatele se vor vedea în 12 ani”

„Consider că trebuie să învățăm să cheltuim bugetul cât mai bine. Avem 118 federații subordonate. Am întrebat: câți manageri cheltuiesc acești bani cât trebuie? 20. Ce o să facem? De dat afară nu poți. Trebuie să creăm o strategie și o legiferare care să impună performanța. Trebuie un sistem care dă direcție, care să ne spună unde vrem să ajungem. Disciplinele cu care se pot obține cele mai multe rezultate sunt următoarele, din punctul meu de vedere: gimnastică, atletism, înot, canotaj, chiar și ciclism. 

Ciclismul e al doilea sport de la Olimpiadă ca număr de medalii la bătaie, după atletism. Ne trebuie 4-6 sporturi și dată direcția. Scrima ar putea fi în această primă categorie. Haltere, tot la fel, precum și handbal. E o analiză foarte mare, sunt două criterii de prioritate: discipline și rezultate. E important să ridicăm sporturile care pot aduce cât mai multe medalii. Fotbalul are management propriu, nu e la minister. Rodul muncii se va vedea peste 12 ani. Îmi propun ca, într-un an, fiecare copil din România să înceapă fiecare zi de școală cu 45 de minute de mișcare. 

Ungaria s-a concentrat pe câteva sporturi, pe înot sau patinaj, de exemplu. De ce să nu o facem și noi?”, a explicat Eduard Carol-Novak la televiziunea Digi24.

VIDEO Eduard Novak: „M-am săturat să fim dezamăgiți după fiecare competiție” + Ține cu o echipă din Liga 2

Citește și: 

Doi români, gata să scrie istorie în Raliul Dakar » Ar putea fi primul echipaj tricolor care ajunge la finișul celei mai dure competiții de motorsport din lume

VIDEO Demonstrație de forță a lui Tibi Ușeriu: „Cea mai tare cursă de anduranță rămâne aceea a propriei noastre existențe”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
3578233032231623
Florica Oprea  •  29 Decembrie 2020, 11:08

D-le ministru ar trebui sa puneti accent pe toate sporturile in general...(unde sunt tenisul de masa ?unde este tenisul de camp??? Unde sunt karatele ??unde sunt luptele...boxul...etc) si ele sunt sporturi de performanta care aduc si medalii...dar trebuie sa se puna accent si pe ele ..sa fie televizate..nu stiu cum de vreti sa incuiati aceste sporturi in care romanii sunt buni...dar nu sunt bagati in seama..daca vrei sa faci un sport in ziua de azi trebuie sa ai bani pentru echipamente ..pentru drumuri..pentru hoteluri..va spun din experienta ..am fost jucatoare de tenis de masa si ne ajuta federatia cu echipamente ..se plateau cazarile..mancarea..cantonamentele..etc..Oare acum de ce nu sunt ajutati sportivii??

adi_stelistul
adi_stelistul  •  29 Decembrie 2020, 10:03

Apropo de infrastructura: Campionatele Nationale de ciclism pe velodrom s-au disputat la ... Plovdiv. Da, in Bulgaria!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  29 Decembrie 2020, 09:42
Postat de neacaisa pe 29 Decembrie 2020, 08:19

Din pacate, domnul novak cam lasa obiectivitatea acasa. In ciclism e greu sa faci performanta! Numarul tarilor cu traditie e destul de mare, iar noi avem conditii 0 la ora asta, nu am auzit de vreun velodrom construit. Avand in vedere rezultatele din ultimii ani sportul no 1 ca investitii ar trebui sa fie canotajul, apoi gimnastica datorita traditiei. In inot si atletism nu ai cum sa nu investesti, ca aunt sporturile regine la olimpiada. Apoi, daca vrei medalii mai accesibile, in care numarul de tari competitive e mai mic: lupte, haltere, scrima, caiac. Ciclismul nu cred ca ar trebui sa fie printre prioritati.

Foarte corect. Noi nici n-avem velodromuri. Domnul Novak vrea sa bage bani in federatia pe care o conduce, desi chiar dupa criteriile lui nu ar trebui. Mai si foloseste o mica minciuna, aceea ca ciclismul e al doilea sport ca numar de medalii olimpice - nu, e natatia. Foarte... dezamagitor.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează