SPORTURI  »  ALTELE  »  MTS

EXCLUSIV MTS confirmă pentru GSP că testele rapide vor fi aprobate la competițiile de amatori. „Modalitatea reduce costurile”

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 02 martie 2021 19:36 / Actualizat duminica, 07 martie 2021 10:15

Într-un răspuns către GSP.ro, Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) confirmă că sporturile de amatori vor putea folosi testele cu antigen, cunoscute ca teste rapide, mult mai ieftine decât testele PCR, într-o încercare de a repune pe hartă sportul non-profesionist

E deja martie și la nivelul fotbalului amator nu e încă structurată o modalitate de desfășurare a meciurilor de baraj în această vară. În acest sens, GSP.ro a trimis încă de pe 17 februarie o solicitare către Ministerul Tineretului și Sportului în care solicita lămuriri în legătură cu deciziile luate în tandem cu Ministerul Sănătății.

Dacă în problema disputării meciurilor de baraj MTS s-a abținut să răspundă, „MTS nu intervine în organizarea competițiilor sportive, acestea fiind responsabilitatea federațiilor sportive naționale”, MTS a confirmat că testele rapide vor fi aprobate la competițiile de amatori.

„Ministerul Tineretului și Sportului a purtat discuții cu Ministerul Sănătății, din luna noiembrie 2020 și până în prezent, cu privire la relaxarea condițiilor incluse în Anexa 5 din Ordinul comun pentru aprobarea regulamentelor privind condițiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive (...) Astfel, se propune testarea cu antigen, modalitate ce reduce costurile și devine accesibilă și pentru sportul amator”, se arată în răspunsul disponibil în integralitate mai jos.

MTS a confirmat și că discuțiile despre revenirea spectatorilor pe stadioane continuă, „iar condițiile specifice vor fi realizate împreună cu colegii din autoritățile sanitare”.

Iată întregul răspuns al MTS: 

EXCLUSIV MTS confirmă pentru GSP că testele rapide vor fi aprobate la competițiile de amatori. „Modalitatea reduce costurile”

Simona Halep s-a vaccinat împotriva coronavirusului: „Este spre binele tuturor. Sunt mai în siguranță” » Ce planuri are acum

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Soluție din Liga 1 pentru atacul lui Mirel Rădoi: „E normal să mă gândesc la națională”

EXCLUSIV VIDEO A fost coleg la națională cu Depay și este tentat de FCSB sau Dinamo: „Ar fi o provocare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close