SPORTURI  »  ALTELE  »  POWERLIFTING

Un star din Game of Thrones a doborât recordul mondial la ridicat greutăți » A depășit borna de 500kg, stabilită în 2016

Hafthor Julius Bjornsson a doborât recordul mondial la ridicat greutăți // sursă foto: Instagram @ thorbjornsson
Hafthor Julius Bjornsson a doborât recordul mondial la ridicat greutăți // sursă foto: Instagram @ thorbjornsson

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 mai 2020 22:30

Hafthor Julius Bjornsson (31 de ani), islandezul care l-a jucat pe Gregor „Muntele” Clegane în serialul „Game of Thrones”, a doborât recordul mondial la ridicat greutăți.

Islandezul a reușit să ridice 501 kg, recordul precedent fiind de 500kg, stabilit de britanicul Eddie Hall în 2016. Pe atunci, efortul i-a cauzat sângerarea ochilor lui Hall, însă Bjornsson nu a avut nicio problemă, scrie tablodiul The Sun.

Din cauza pandemiei de COVID-19, „Muntele” a efectuat ridicarea în propria sa sală, în țara sa nativă, Islanda, ci nu în cadrul unei competiții, motiv pentru care acesta a fost criticat. Chiar și așa, recordul a fost consemnat, arbitrul prezent fiind respectatul Magnus Ver Magnusson.

Se încălzește cu „doar” 420 kg

Bjornsson a doborât recordul după ce s-a încălzit, ridicând două bare cu greutate de 420, respectiv 460kg. „Nu mai am cuvinte, sunt foarte fericit și recunoscător. Totul a decurs conform planului, sunt în al nouălea cer”, a spus islandezul.

Eddie Hall - Hafthor Bjornsson în ringul de box?

La finalul încercării, „Muntele” l-a provocat pe rivalul său, Eddie Hall, la un meci de box. „Eddie, tocmai ți-am doborât recordul, iar acum sunt gata să te fac KO în ringul de box. Eu sunt pregătit. Tu ești?”, a declarat Bjornsson.

Hafthor Julius Bjornsson a câștigat în trecut o ediție a competiției „Cel mai puternic om din lume”, precum și „Cel mai puternic om din Europa” de 5 ori.

VIDEO: #sportacasă. Cele mai bune exerciții fizice pentru acasă. Vedetele din sport îi învață pe fani cum să facă mișcare în izolare

Citește mai multe știri de actualitate:

Ajutorul Rusiei pentru SUA, contestat » Ce spune Donald Trump: „Aș accepta asta în fiecare zi”

Cum s-a schimbat viața românilor în starea de urgență: 23% fac sport în casă, iar 11% aleargă în proximitatea locuinței

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
creeperno
creeperno  •  03 Mai 2020, 15:25

tank

pote
pote  •  03 Mai 2020, 10:50

tanc!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează