SPORTURI  »  ALTELE  »  POLO

Naționala masculină de polo începe vineri parcursul la Campionatul European din Croația

Marius Țic e optimist înainte de CE FOTO Imago Images
Marius Țic e optimist înainte de CE FOTO Imago Images

Articol de - Publicat joi, 04 ianuarie 2024 18:46 / Actualizat joi, 04 ianuarie 2024 19:04

România debutează vineri la Dubrovnik în compania reprezentativei Țărilor de Jos, cea mai puternică adversară din grupa D. Obiectivul „tricolorilor” este prezență între primele opt echipe.

  • Campionatul European din Croația este transmis online de AntenaPlay

Prima națională a României implicată într-o competiție majoră în 2024 este cea de polo masculin. Echipa antrenată de Bogdan Rath debutează la Campionatul European vineri și face parte din grupa D alături de Țările de Jos, Slovacia și Slovenia. Primul meci de la Dubrovnik este în compania reprezentativei Țărilor de Jos, de la ora 21:15.

Novak Djokovic le-a răspuns fanilor îngrijorați în perspectiva Australian Open
Australia
Novak Djokovic le-a răspuns fanilor îngrijorați în perspectiva Australian Open

Campionatul European are două divizii a câte două grupe fiecare. În prima sunt grupele A (Muntenegru, Spania, Franța, Croația) și B (Georgia, Ungaria, Italia, Grecia), în cea de de-a doua fiind grupele C (Serbia, Germania, Israel, Malta) și D (Slovacia, Țările de Jos, Slovenia, România).

Din grupele primei divizii, echipele clasate pe locurile 1-2 merg în sferturi de finală, iar cele de pe 3-4 în partidele de baraj pentru ”sferturi”, în timp ce din grupele diviziei a doua, formațiile clasate pe pozițiile 1-2 merg la baraj, iar cele de pe 3 și 4 în meciurile de clasament.

„E nevoie de multă experienţă, dar e important să avem încredere”

Trebuie să ne câştigăm grupa. Jucăm cu Olanda la debut, este cel mai greu meci. Ne dorim să ajungem la meciul de baraj pentru intrarea în sferturi de finală. Primele opt echipe au o şansă de 99% să ajungă la Campionatul Mondial. Şi acesta este obiectivul nostru”, a spus portarul Marius Țic, căpitanul României într-un interviu pentru Federația Română de Polo.

Jucătorul în vârstă de 26 de ani a mai spus: „Este cel mai frumos lucru din întreaga mea carieră. Am reprezentat România la juniori şi la seniori. Sunt de 12 ani în această echipă. Sper să îmi ajut colegii cum voi putea. Emoţiile sunt tot timpul, fără ele ar însemna că ne-am pierdut pasiunea. E nevoie de multă experienţă, dar e important să avem încredere”.

România a ocupat poziția a zecea la ediția precedentă a întrecerii continentale, având drept cel mai bun rezultat la Campionatul European clasările pe poziția a patra în 1993 și 2006.

Lotul Românei pentru Campionatul European

  • Victor Andrei Antipa, David Belenyesi, David Joan Bota, Silvian Colodrovschi, Eduard Mihai Drăgușin, Tudor Andrei Fulea, Vlad Luca Georgescu, Francesco Iudean, Matei Ioan Luțescu, Andrei Radu Ionuț Neamțu, Andrei Prioteasa, Andrei Țepelus, Florin Marius Țic, Levente Vancsik, Ionuț Valentin Vrânceanu

Naționala feminină la Eindhoven

Naționala feminină debutează și ea vineri la Campionatul European, care are loc în Țările de Jos. România face din parte din grupa C, divizia a 2-a, alături de Serbia, Cehia și Turcia. 

Primul meci este vineri, de la ora 10:00, împotriva Cehiei. Este a doua participare a reprezentativei feminine la CE, la ediția precdentă ocupând locul 11.

Citește și: 

CS Rapid a rezolvat problema! Echipele clubului riscau să piardă meciurile la „masa verde”
CS RAPID
CS Rapid a rezolvat problema! Echipele clubului riscau să piardă meciurile la „masa verde”
Jelena Ostapenko, criză de nervi în timpul meciului: „De fiecare dată când pățesc așa ceva”
WTA BRISBANE
Jelena Ostapenko, criză de nervi în timpul meciului: „De fiecare dată când pățesc așa ceva”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează