SPORTURI  »  ALTELE  »  PATINOARUL „MIHAI FLAMAROPOL”

FOTO + VIDEO Trei variante pentru viitorul patinoarului „Mihai Flamaropol” » Anunțul făcut de Nicușor Dan

FOTO: facebook.com/NicusorDan.ro +10   FOTO
FOTO: facebook.com/NicusorDan.ro

Articol de , - Publicat luni, 31 octombrie 2022 10:56 / Actualizat luni, 31 octombrie 2022 16:31

Nicușor Dan, primarul capitalei, a dat noi detalii despre situația patinoarului „Mihai Flamaropol”, abandonat. 

Într-un mesaj pe contul de Facebook, Nicușor Dan a precizat care sunt rezultatele expertizei tehnice pe care Primăria a cerut-o la lucrarea abandonată.

Verdictul lui Porumboiu după penalty-urile date la Rapid - CFR Cluj: „De ce a căzut? A avut cădere de calciu?”
RAPID - CFR CLUJ 2-1
Verdictul lui Porumboiu după penalty-urile date la Rapid - CFR Cluj: „De ce a căzut? A avut cădere de calciu?”

Nicușor Dan, anunț despre patinoarul „Mihai Flamaropol”

„Am finalizat expertiza tehnică pentru patinoarul artificial Mihai Flamaropol, iar vestea bună este că avem variante pentru continuarea șantierului. Modul în care se va face acest lucru va fi decis de specialiști.

foto: Vlad Nedelea (GSP)
foto: Vlad Nedelea (GSP)
foto: Vlad Nedelea (GSP)
foto: Vlad Nedelea (GSP)
foto: Vlad Nedelea (GSP)
+6 FOTO
  • Reporterii GSP au surpins starea actuală a Patinoarului „Mihai Flamarocol”, abandonat

VIDEO. Reporterii GSP au surpins starea actuală a Patinoarului „Mihai Flamarocol”, abandonat

Iată câteva dintre reacțiile bucureștenilor

Clar nu e normal ceea ce se întâmplă la patinoar. Nu știu ce se întâmplă cu firma de construcții. Totuși, un asemenea patinoar să fie în paragină e ceva strigător la cer! Autoritățile au spus că vor să facă și o sală de sport, dar nimic.

Ar trebui să-l dărâme și să-l construiască de la început.

Ce se întâmplă la Flamararopol este un dezastru! Ar fi trebuit să fie gata de când! După cum se vede stă așa de 3 ani de zile și nu s-a mișcat un pai. Ar fi bine să facă pentru că aici au crescut generații întregi de jucători de hochei.

E adevărat că stagnează de ceva timp ridicarea patinoarului. Bănuiesc că n-au fost fonduri pentru continuarea construcției. Mă gândesc că o să continue construcția, datorită macaralei lăsate.

Patinoarul artificial Mihai Flamaropol este format din Centrul Multifuncțional Sportiv și de Agrement și Arena Sportivă. Conform expertizei, lucrările la Centrul Multifuncțional se pot desfășura mai departe conform proiectului.

 

Pentru patinoarul propriu-zis concluziile expertizei oferă câteva variante de continuare a lucrărilor: schimbarea unor elemente metalice din structura acoperișului, repararea acestora sau schimbarea funcționalității terasei de pe Arena Sportivă prin eliminarea plăcii de beton armat și înlocuirea acestuia cu un alt tip de material”, a scris Nicușor Dan.

2012e anul în care a fost închis patinoarul „Mihai Flamaropol”, care a avut o viață de peste 60 de ani

Proiectul patinoarului „Mihai Flamaropol”, abandonat de 3 ani

Situația patinoarului „Mihai Flamaropol” este chiar mai complexă și a fost prezentată de Gazeta Sporturilor în ianuarie 2022.

Promisiunile pentru un nou patinoar au început în urmă cu 9 ani, în mandatul primarului Sorin Oprescu, care susținea că până în vara lui 2017 primăria avea să construiască „o sală de sport, un patinoar, o academie de tenis, o sală de atletism, dar şi un complex de nataţie” în zona Arenei Naționale.

Numai că planurile s-au năruit. În ianuarie 2022, primăria Capitalei a transmis într-un răspuns pentru Gazeta Sporturilor că s-au realizat 24% din lucrări”, cu 6 milioane de euro! Actualul primar, Nicușor Dan, a luat în calcul chiar dărâmarea patinoarului, dar expertiza tehnică arată că proiectul poate continua.

16 patinoareare Budapesta, în vreme ce în momentul de față, Bucureștiul nu are nici măcar unul.

Nicușor Dan și Eduard Novak, ministrul Sportului, au demarat discuțiile pe tema patinoarului „Mihai Flamaropol” încă din martie 2021.

„Din păcate, obiectivul nu este încă finalizat, ca urmare a situaţiei litigioase generate de acţiunile aflate pe rolul instanţelor de judecată, astfel că cele două părţi doresc să exploreze în continuare posibile soluţii pentru a oferi bucureştenilor, dar şi sportului, o rezolvare a acestei nevoi”, informa Ministerul Sportului la acea vreme.

Lucrările, începute în septembrie 2017, au încetat din cauza unor litigii între constructorul UTI-Astaldi și Primăria Capitalei. Patinoarul ar fi trebuit să aibă 3.100 de locuri și o suprafață de 9.500 de metri pătrați.

VIDEO Eduard Novak, detalii despre strategia națională pentru sport: „E un proiect pe 10 ani. Sunt date alarmante privind sportul de masă”

Citește și: 

Liderul mondial Iga Swiatek, prima reacție despre „cazul Halep”: „Trebuie să fie dezamăgitor”

Ana-Maria Brânză, după declarațiile virale făcute de Sorana Cîrstea: „Acum înțeleg de ce nu am avut niciodată sponsor”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
adrian.7
adrian.7  •  31 Octombrie 2022, 12:44

Firma care a început Patinoarul Flamaropol și care a abandonat lucrarea este Astaldi...Avea atât de mult lucrări, vezi Podul de la Brăila, sosele și Pasajul Basarb încât a crezut că poate șantaja Primaria Capitalei și atunci s-a certat cu Firea...Ea le-a spus din momentul asta nu mai lucrati în București pentru că putea și era PSD la putere și ei au abandonat Pasajul Basarab, trotuarul rulant de la Gara de Nord și șantierul de la patinoar...unul dintre multele scandaluri ale doamnei Firea trecute acum sub tăcere...Ca și înțelegerea verbală cu Gigi Becali pentur stadionul Național...tu pui gazonul și joci gratis fără număr...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează