FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - CFR CLUJ 2-1

Verdictul lui Porumboiu după penalty-urile date la Rapid - CFR Cluj: „De ce a căzut? A avut cădere de calciu?”

FOTO: Cristi Preda +19   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat luni, 31 octombrie 2022 07:40 / Actualizat luni, 31 octombrie 2022 09:52

Fostul arbitru Adrian Porumboiu apără deciziile luate de brigada condusă de Cătălin Popa în Rapid - CFR Cluj 2-1.

Formația din Gruia a criticat vehement arbitrajul, în special cel de-al doilea penalty dictat giuleștenilor, după un duel între Andrei Burcă și Marko Dugandzic.

Deși Ion Crăciunescu susține că trupa lui Adrian Mutu nu trebuia să primească niciun penalty, Adrian Porumboiu are o părere diferită și consideră că loviturile de pedeapsă s-au acordat corect.

Marko Dugandzic explică faza celui de-al doilea penalty din Rapid - CFR Cluj: „Am simțit contact și am căzut”
RAPID - CFR CLUJ 2-1
Marko Dugandzic explică faza celui de-al doilea penalty din Rapid - CFR Cluj: „Am simțit contact și am căzut”

Adrian Porumboiu apără deciziile arbitrilor din Rapid - CFR Cluj

„La primul penalty, e fault fără niciun dubiu. E penalty. Cei care invocă un fault al lui Luckassen la Yuri trebuie să aibă în vedere un lucru. Dacă-l faulta înainte Luckassen, Yuri nu mai reușea să facă foarfeca. Eu zic că oamenii din camera VAR au văzut ce trebuiau să vadă. 

Al doilea penalty, după părerea mea, este penalty. Să explic de ce. E o ținere reciprocă, dar în partea finală de ce a căzut atacantul rapidist? A avut vreo cădere de calciu? 

Burcă a folosit o forță disproporționată. Dacă sunt alte păreri, trebuie să le respect, fiecare are dreptul la opinie. În camera VAR era un arbitru care are experiență, care nu putea să nu-i spună centralului «Vino şi uită-te la monitor» ”, a spus Adrian Porumboiu la OrangeSport.

Ion Crăciunescu a criticat deciziile lui Cătălin Popa

 Fost arbitru și șef la CCA, Ion Crăciunescu nu a fost de acord cu deciziile arbitrilor.

  • În minutul 32, Scuffet a ieșit hazardat, până la 12 metri de poartă. Portarul „feroviarilor” a ajuns târziu la minge, colegul Yuri degajând printr-o „foarfecă” spectaculoasă, și l-a lovit violent pe Luckassen, cu ambele mâini în figură. „Centralul” Cătălin Popa nu a remarcat inițial contactul, dar a fost avertizat din camera VAR de Ovidiu Hațegan și a acordat penalty pentru Rapid și „galben” pentru Scuffet.
  • Ion Crăciunescu consideră însă că decizia corectă ar fi fost fault în atac, pentru că Luckassen îl atinge pe Yuri înainte să fie lovit de Scuffet. Decizia corectă ar fi fost fault în atac + cartonaș roșu pentru Scuffet!

Da, dacă este să punem așa o fază, într-adevăr există o împingere între Luckassen și jucătorul în alb (n.r. Yuri). Se duce direct în el și îl împinge. Sancțiunea se dă împotriva primului jucător care comite greșeala. Primul este jucătorul în vișiniu care se duce cu brațele în spatele adversarului! Umăr la umăr înseamnă cu totul altceva.

Înseamnă că doi jucători sunt în poziții egale, în care umărul e în același nivel cu umărul adversarului. Sancțiunea lui Scuffet, după părerea mea... mi se pare o intrare brutală asupra unui adversar fără să joace mingea. Poate să fie și cartonaș roșu

- Ion Crăciunescu, la „Fotbal Club”, la DigiSport

  • În minutul 69, Marko Dugandzic s-a luptat pentru balon cu Andrei Burcă la 6 metri de poartă, pentru o minge centrată de Onea, apoi s-a prăbușit la pământ.
  • Cătălin Popa a arătat penalty, iar decizia sa a fost aprobată de Ovidiu Hațegan, arbitrul din camera VAR.
Verdictul lui Porumboiu după penalty-urile date la Rapid - CFR Cluj: „De ce a căzut? A avut cădere de calciu?”
Marko Dugandzic, în duel cu Andrei Burcă // FOTO: Cristi Preda

N-aș fi dat penalty niciodată pentru așa ceva! După părerea mea sunt doi jucători într-un contact, dar nu mi se par niște lucruri evidente. La penalty trebuie să fie lucruri clare. Nu dădeam niciodată!

- Ion Crăciunescu

VIDEO Dan Petrescu: „Toate deciziile au fost împotriva noastră”

Citește și: 

Mihai Stoica nu a așteptat finalul! Mesaj ironic după penalty-ul dictat aiurea în Rapid - CFR Cluj: „E grav!”

Cristian Săpunaru, discurs agresiv după ce a auzit că CFR contestă arbitrajul: „Vătămare corporală, penalty clar! O să dăm și noi cu pumnii atunci”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (63)
ZB77
ZB77  •  31 Octombrie 2022, 21:11

Si cand te gandesti ca domnul acesta este un fost arbitru FIFA!…

csaba
csaba  •  31 Octombrie 2022, 18:44

Se pare că Dl. Porumboiu are nevoie de un oftalmolog, în ultima vreme le cam vede pe dos, concluziile lui trebuie să fie înțelese tocmai invers, și apoi ne mai mirăm unde este fotbalul azi, ce joc mai e la noi când jucătorii noștri la cea mai mică adiere de vânt cad de parcă sunt secerați !!!

misu50
misu50  •  31 Octombrie 2022, 18:00

De data asta Porumboiu bate campii!! Si-o fi vandut campurile?

Vezi toate comentariile (63)
Comentează