FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - CFR CLUJ

FOTO Penalty inexistent validat în Rapid - CFR Cluj! Dugandzic a păcălit și VAR-ul + Crăciunescu: „Eu nu dădeam nici primul 11 metri!”

Duelul dintre Burcă și Dugandzic +4   FOTO
Duelul dintre Burcă și Dugandzic

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 octombrie 2022 21:53 / Actualizat luni, 31 octombrie 2022 01:09

Rapid a învins-o pe CFR Cluj, scor 2-1, cu două penalty-uri contestate vehement de campioană. Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu l-a desființat pe Cătălin Popa, care a greșit la ambele faze.

Dan Petrescu a criticat în termeni duri arbitrajul de la derby: „Viciere de rezultat! A fost ca pe vremea Scorniceștiului!”, în timp ce Mihai Stoica, managerul rivalei FCSB, a ironizat deciziile: „Dacă s-a ajuns să se dea penalty la ținere reciprocă... a) contra CFR-ului, b) cu VAR... e grav!”.

Penalty inventat în repriza secundă din Rapid - CFR Cluj

Rapid a primit un penalty gratuit în minutul 69. Marko Dugandzic s-a luptat pentru balon cu Andrei Burcă la 6 metri de poartă, pentru o minge centrată de Onea, apoi s-a prăbușit la pământ.

Penalty inexistent validat în Rapid - CFR Cluj! Dugandzic a păcălit și VAR-ul + Crăciunescu: „Eu nu dădeam nici primul 11 metri!”

Cătălin Popa a arătat penalty, iar decizia sa a fost aprobată de Ovidiu Hațegan, arbitrul din camera VAR.

N-aș fi dat penalty niciodată pentru așa ceva! După părerea mea sunt doi jucători într-un contact, dar nu mi se par niște lucruri evidente. La penalty trebuie să fie lucruri clare. Nu dădeam niciodată!
Ion Crăciunescu la „Fotbal Club”, la DigiSport

Penalty inexistent validat în Rapid - CFR Cluj! Dugandzic a păcălit și VAR-ul + Crăciunescu: „Eu nu dădeam nici primul 11 metri!”

Ion Crăciunescu: „Eu nu dădeam nici primul 11 metri!”

În minutul 32, Scuffet a ieșit hazardat, până la 12 metri de poartă. Portarul „feroviarilor” a ajuns târziu la minge, colegul Yuri degajând printr-o „foarfecă” spectaculoasă, și l-a lovit violent pe Luckassen, cu ambele mâini în figură.

„Centralul” Cătălin Popa nu a remarcat inițial contactul, dar a fost avertizat din camera VAR de Ovidiu Hațegan și a acordat penalty pentru Rapid și „galben” pentru Scuffet.

Ion Crăciunescu consideră însă că decizia corectă ar fi fost fault în atac, pentru că Luckassen îl atinge pe Yuri înainte să fie lovit de Scuffet. Decizia corectă ar fi fost fault în atac + cartonaș roșu pentru Scuffet!

Da, dacă este să punem așa o fază, într-adevăr există o împingere între Luckassen și jucătorul în alb (n.r. Yuri). Se duce direct în el și îl împinge. Sancțiunea se dă împotriva primului jucător care comite greșeala. Primul este jucătorul în vișiniu care se duce cu brațele în spatele adversarului! Umăr la umăr înseamnă cu totul altceva. Înseamnă că doi jucători sunt în poziții egale, în care umărul e în același nivel cu umărul adversarului. Sancțiunea lui Scuffet, după părerea mea... mi se pare o intrare brutală asupra unui adversar fără să joace mingea. Poate să fie și cartonaș roșu.
Ion Crăciunescu, la „Fotbal Club”, la DigiSport

Citește și alte știri din SuperLigă: 

Alarma stadionului l-a întrerupt pe Poenaru chiar înainte să vorbească despre demisie: „Așa e în România!”
UTA - Argeș 0-1
Alarma stadionului l-a întrerupt pe Poenaru chiar înainte să vorbească despre demisie: „Așa e în România!”
Marius Croitoru și-a luat tare jucătorii de la primul meci: „Eu nu am nevoie de așa ceva! Drumurile noastre se vor despărți”
UTA - Argeș 0-1
Marius Croitoru și-a luat tare jucătorii de la primul meci: „Eu nu am nevoie de așa ceva! Drumurile noastre se vor despărți”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (114)
1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  31 Octombrie 2022, 21:40
Postat de Belphegor pe 31 Octombrie 2022, 11:47

Victorie absolut meritată a Rapidului care a făcut un meci mult mai bun decât CFR-ul. Primul penalty a fost penalty 100%. Al doilea penalty probabil că nu ar fi fost dat de 7 din 10 arbitri , dar are acoperire regulamentară , așa că a fost penalty. Foarte mulți arbitri ar fi dat roșu la faultul lui Deac asupra lui Sefer!.... Ei , și să fi văzut ATUNCI cum ar fi decurs meciul , cu CFR-ul in 10 oameni încă de la început! Restul sunt povești și exagerări. Și oricum , cel mai important lucru , uitati-va pe cifre! Rapidul a fost peste CFR la TOATE capitolele. Repet: victorie absolut meritată.

Ok. Acum te poți culca liniștit. Ai convins o țară întreagă că rapidulețul tău e mare sculă pe basculă.... Cea mai tare. Sper să-i văd măcar 2 tururi preliminare anul viitor dar nu prea cred...

1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  31 Octombrie 2022, 21:29
Postat de flob pe 31 Octombrie 2022, 10:46

Pai cum crezi că a luat CFR atâtea titluri, nu prin organizare cooperativă?

Până una-alta CFR-ul ține steagul sus prin Europa în ultimii ani. Ce dovadă mai bună vrei? Dacă era așa cum zici, erau out la fiecare tur preliminar. Retorica asta cu campionate luate cu arbitri e veche și răsuflată. Mai schimbați și voi ceva....

Quartz
Quartz  •  31 Octombrie 2022, 12:39
Postat de valentindragobete pe 31 Octombrie 2022, 09:23

Crăciunescule, tu nu dai până nu primești sau crezi că s-au uitat afacerile cu televizoare de la copos?

Corect frate,cine nu îl cunoaște pe Crăciunescu crede că e cel mai corect om din galaxie. Un prefăcut nu a văzut 10m de ofsaid in finala din "95 cu Petrolul.Vindea la Vâlcea televizoarele lui Copos și acum la tv da lecții de mortalitate.

Vezi toate comentariile (114)
Comentează
Close