SPORTURI  »  ALTELE  »  HALTERE

Nu mai merg în instanță! Ţopescu: "M-am împăcat cu Nicu Vlad!"

Articol de - Publicat sambata, 17 octombrie 2015 00:00

Cunoscutul comentator de televiziune s-a întîlnit zilele acestea cu fostul campion olimpic la haltere şi au decis să nu meargă în instanţă după declaraţiile din GSP referitoare la dopaj.

În urmă cu aproape trei săptămîni, Gazeta publica un interviu în exclusivitate cu Cristian Ţopescu în care acesta şi-a amintit despre o discuţie pe care ar fi avut-o cu Nicu Vlad.

"La Jocurile Olimpice din 1984, l-am întrebat pe bunul meu prieten Nicu Vlad: «Cum naiba reușiți voi, mă, să ridicați sutele alea de kilograme? Voi nu vă ajutați cu nimic?». Mi-a zis: «Nea Cristi, dacă nu luăm niște pilule n-avem cum să ridicăm atîtea kilograme. Trebuie să ni se mărească masa musculară. La haltere, fără doping nu se poate!»", spunea cunoscutul comentator.

După aceste afirmaţii s-a iscat un adevărat scandal, iar Nicu Vlad a fost chemat în faţa Comisiei de Etică a COSR, dar şi sunat să dea explicaţii la federația internațională.

În plus, acesta a reacţionat şi a anunţat că-l va da în judecată pe Ţopescu: "Am luat legătura deja cu avocaţii mei şi îl voi acţiona în instanţă! Nu am cum să las aşa această chestiune, nu se poate să mi se terfelească imaginea! Cum puteam să-i spun eu aşa ceva, cînd eu n-am avut nici o problemă cu asta şi nici n-am folosit aşa ceva? Mi se pare strigător la cer!".

"M-am referit la haltere în general, nu la Nicu Vlad!"

După publicarea acestor declaraţii, Cristian Ţopescu s-a întîlnit cu Nicu Vlad şi au discutat pe marginea interviului apărut în paginile Gazetei Sporturilor, considerînd că halterofilul a înţeles greşit că l-ar fi acuzat de dopaj.

"M-am întîlnit cu Nicu Vlad şi i-am explicat că nu m-am referit la el, ci la situaţia din acest sport de atletică grea, halterele, în care acuzaţiile de dopaj au fost frecvente în ultima vreme, susţinătoarele de efort fiind înlocuite cu stimulente pentru mărirea masei musculare şi a forţei de ridicare a halterelor! Întîlnirea noastră a avut şi scopul de a evita un proces din care ar avea de suferit sportul românesc. Ne-am împăcat!", a declarat ieri Ţopescu pentru GSP.

Acesta recunoaşte că i-a transmis şi un mesaj în vederea participării halterofililor români la Jocurile Olimpice de la Rio: "În spiritul fair-play-ului l-am felicitat în avans pe Nicu Vlad pentru apropiata sărbătorire a zilei sale de naştere, care va avea loc pe 1 noiembrie, şi i-am urat ca în calitatea lui de vicepreşedinte COSR şi de campion olimpic să contribuie prin sfaturile sale la pregătirea unui halterofil român care să cucerească o medalie la Jocurile Olimpice din Brazilia, de anul viitor".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
George
George  •  17 Octombrie 2015, 13:52

Adica dl. topexu, in loc sa se joace cu ratustele in cada ( acolo unde ii este mintea ), se da cocos................Nu se vede ca este un batranel......cum se cade ...........

mobilajucarii
mobilajucarii  •  17 Octombrie 2015, 13:47

Fara foc nu iese fum, clar ? Dar ma intreb ce l-a facut pe Cristian Topescu sa vina cu astea acum. O fi varsta, o fi altceva...

444001919101397
Florean Andrei  •  17 Octombrie 2015, 12:16

Acum degeaba încearcă să se ascundă după corcoduş. Vlad a reunoscut că se droga, aşa a luat titlu olimpic. Nu mai spun că ruşii n-au participat !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează