SPORTURI  »  ALTELE  »  MARATONUL DE LA BOSTON

Omul din spatele atacurilor cu bombă de la maratonul din Boston și-a primit verdictul

Articol de - Publicat miercuri, 08 aprilie 2015 21:46

Juriul care a judecat cazul lui Dzhokhar Tsarnaev, unul dintre cei doi atacatori de la maratonul din Boston 2013, l-a găsit vinovat pe acesta, iar acum bărbatul de 21 de ani ar putea primi pedeapsa capitală.

Dzhokhar Tsarnaev și fratele său, Tamerlan, au fost în spatele atacurilor de la Maratonul din Boston, pe 15 aprilie 2013, în care au murit 3 oameni și alți 260 au fost răniți. Tamerlan a murit ulterior, într-un schimb de focuri cu poliția, iar Dzhokhar a fost prins și încarcerat.

Azi a fost găsit vinovat pentru punerea la cale și executarea atacurilor cu bombă, după 11 ore de deliberări pe parcursul a două zile, precedate de 16 zile de mărturii.

Procurorii au demonstrat că acuzatul, un etnic cecen care a plecat din Rusia în SUA cu 10 ani înainte de atacuri, a citit și a ascultat mesaje jihadiste pentru a pregăti oroarea și a scris un bilet în care a explicat că atacul cu bombă a fost un act de răzbunare față de forțele americane care au fost implicate în campanii militare în țările musulmane.

download
Dzhokhar Tsarnaev

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează