SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Pe podium » Echipa masculină de sabie a luat bronzul la Cupa Mondială de la Madrid

Articol de - Publicat luni, 11 februarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 10 februarie 2013 19:18

Echipa masculină de sabie, într-o nouă formulă faţă de cea de la Londra, a ocupat ieri locul la treilea la Cupa Mondială de la Madrid.

Londra a rămas în urmă pentru Tiberiu Dolniceanu. Locul şi timpul în care devenea vicecampion olimpic cu echipa de sabie a României e undeva în trecut. Tibi e singurul care a decis să meargă mai departe, în timp ce colegii lui au ales să se retragă. Din mezinul trupei, Tibi a devenit liderul şi a condus echipa României spre bronz în etapa de Cupă Mondială de la Madrid. Echipa i-a avut în componenţă pe Iulian Teodosiu, Ciprian Gălăţanu şi Alin Badea.

Graţie poziţiei din clasament, locul 3, România a avut liber în primul tur, apoi a întîlnit în "optimi" Marea Britanie, de care a trecut cu 45-32, apoi în "sferturi" de SUA cu 45-42. În semfinale a pierdut în faţa Chinei cu 39-45, rezultat care a dus-o în finala mică, acolo unde a trecut de Germania cu 45-38.

Echipa României la Madrid
Tiberiu Dolniceanu (24 de ani), dreptaci
Iulian Teodosiu (18 ani), dreptaci
Ciprian Gălăţanu (23 de ani), dreptaci
Alin Badea (24 de ani), dreptaci

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează