SPORTURI  »  ALTELE  »  DIVERSE

Performanța e construită prin DURERE! Topul celor mai delicate probleme medicale avute de sportivii de performanță

Performanța e construită cu mari sacrificii // foto: Guliver/Getty Images
Performanța e construită cu mari sacrificii // foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 iulie 2019 11:46

V-ați gândit vreodată ce se află în spatele performanțelor cu care sportivii noștri favoriți ne fac zilele mai bune? Dincolo de succes se află o listă consistentă de sacrificii fără de care nicio izbândă nu ar fi posibilă.

Libertatea a alcătuit o listă a celor mai crunte accidentări, boli și probleme medicale avute de-a lungul timpului de sportivii de performanță. 

Spre exemplu, boxerii profesioniști rămân cu urme adânci după confruntările din ring, loviturile primite în cap fiind cele mai frecvente.

Conform unor studii, s-a dovedit că Parkinson e cea mai frecventă boală la care sunt predispuși boxerii, cu această problemă confruntându-se inclusiv legendarul Cassius Clay.

Bătăturile în palme sunt întâlnite cu preponderență la tenismeni și canotori, fotbaliștii rămân cu sechele din cauza rupturilor, fracturilor și problemelor musculare, în timp ce halterofilii rămân definitiv cu probleme la coloană din cauza greutăților pe care le ridică. 

Materialul integral publicat în Libertatea poate fi citit AICI!

Vezi și: FOTO Conor McGregor a aruncat internetul în aer cu ultimele achiziții: „Sunt unice! Nimeni nu a mai avut și nici nu va mai avea așa ceva”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează