SPORTURI  »  ALTELE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Pleacă David Popovici din România? Răspuns clar al sportivului pentru GSP: „Aici mă simt bine! Nu este un lucru rău, pentru că îmi place să văd lumea așa”

Articol de - Publicat miercuri, 05 aprilie 2023 22:15

David Popovici a vorbit despre planurile din acest an, în exclusivitate pentru GSP.RO, în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu” ♦ Sportivul de 18 ani își analizează parcursul fabulos din carieră, recunoaște că-i place să fie oprit de lume pe stradă, dar și că mai sunt multe detalii pe care vrea să le pună la punct în perioada viitoare ♦ Înotătorul spune că se pregătește pentru examenul de Bacalaureat și pentru Campionatul Mondial din Japonia, abia apoi va avea parte de o vacanță mult așteptată

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Mai ai momente în care crezi că ai luat-o prea repede în anumite privințe?
- Cu siguranță am fost, nu forțat, că nu acesta este cuvântul, dar nevoit să mă maturizez mai repede, cred eu, decât cei din jurul meu. Prin prisma sportului, iar asta nu este un lucru rău pentru că îmi place să văd lumea așa. Dar da, sunt momente în care-mi spun că trebuie să fiu mai cumpătat în multe aspecte. În fiecare zi lucrez la asta și îmi va fi bine. Sunt conștient de toate.

- Ești un idol pentru generațiile de copii care încep să meargă la sport. Dacă astăzi erai un copil și-l aveai în fața ta pe sportivul David Popovici, ce ai fi vrut să furi de la el?
- Hmm. Ce aș fi vrut să fur nu știu, dar știu că m-aș fi apreciat și cred că asta e un criteriu foarte bun de-al meu, de măsurare a imaginii mele și de a-mi da seama dacă îmi place ce reprezint și ce fel de imagine sunt. Încerc pe cât de posibil să fiu o imagine cât mai bună și mai puternică pentru toți copiii din România, și nu doar pentru copii. Pentru toți oamenii! Pentru că deseori aud, chiar de la oamenii care mă opresc pe stradă, cei despre care am vorbit mai devreme, îi aud spunându-mi cât de mult am putut să-i inspir. Și-mi crește inima când aud asta! Mi se pare mult mai presus decât toate medaliile pe care puteam să le iau vreodată. Faptul că pot să ajung cumva la oameni, într-un mod pozitiv.

- Apar rar sportivi cu adevărat mari în România. De ce are nevoie un copil la început de drum ca să ajungă precum David Popovici, Cristina Neagu, Simona Halep?
- De dorința aia arzătoare care să te propulseze în față. Dar nu e suficient să ai dorință! Ai nevoie să poți să lucrezi mult. Dar să lucrezi deștept, iar aici intervine echipa, aici intervin antrenorii, care pot să compună antrenamentele, să le creeze, să le pună în practică. Și odată ce ajungi unde sunt eu cred că cel mai important aspect, cel pe care mă focusez eu cât de mult pot în această perioadă, este simplitatea, modestia! A rămâne cu picioarele pe pământ pentru că nu văd niciun avantaj în a mă schimba.

- Ce îți dorești pe plan personal? Poate să mergi liniștit pe stradă fără să te recunoască lumea...
- Nu mă deranjează că mă recunoaște lumea pentru că știu că se întâmplă asta cu un motiv. Știu că mă apreciază și asta mă ajută să trec peste momentele în care poate mă simt copleșit de atâta atenție. Pe plan personal urmează BAC-ul. Pe care-l voi da în mai și pentru care învăț. Îmi fac timp pentru amândouă și încerc să nu mă concentrez prea mult doar pe înot sau doar pe învățat.

- A fost o întreagă dezbatere că România îl va pierde pe David Popovici. Te-ai gândit unde vei studia?
- Cel mai probabil voi face facultatea în România din simplul motiv că vreau să rămân cu antrenorii mei în continuare. Vreau să păstrăm aceeași formulă fiindcă funcționează și avem o chimie extraordinară. Și aici mă simt bine! Prin prisma acestui fapt, facultatea o să fie în România. Nu m-am decis exact unde vreau să dau, dar probabil ceva legat de psihologie mi-ar plăcea, fiindcă mă pasionează subiectul. Apoi, după ce termin cu Campionatul Mondial din Japonia o să vină o vacanță bine meritată!

CITEȘTE ȘI:

Imagini EXCLUSIVE de la prima deplasare a lui George Simion! „Am mers cu autocarul două zile și două nopți. Părinții mei și acum știu că am fost în Delta Dunării!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Imagini EXCLUSIVE de la prima deplasare a lui George Simion! „Am mers cu autocarul două zile și două nopți. Părinții mei și acum știu că am fost în Delta Dunării!”
Florin Răducioiu la 53 de ani! E singurul român care a evoluat în toate marile campionate ale Europei: „Fără Lucescu nu aș fi devenit fotbalist”
PRIETENII LUI OVIDIU
Florin Răducioiu la 53 de ani! E singurul român care a evoluat în toate marile campionate ale Europei: „Fără Lucescu nu aș fi devenit fotbalist”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
adrian.7
adrian.7  •  06 Aprilie 2023, 19:26

@dakesis...în spatele tastaturii toți suntem eroi, facem alegerile cele mai bune, luăm cele mai mari premii și cunoaștem inviaribil ce ar trebui făcut...acest adolescent este altfel...mai sus, negru pe alb a spus o parte dintre motivele pentru care deocamdată, deocamdată, rămâne... un motiv din multele avute în vedere este că în SUA nu poate lua cu el antrenorii, acolo ar fi un băiat în pluton...aici...uită-te la el ce reprezintă...dar mai sunt și alte motive

Mirela1978
Mirela1978  •  06 Aprilie 2023, 15:03
Postat de dakesis pe 06 Aprilie 2023, 12:05

Refuzi universitati din top50 in lume ca sa 'studiezi' la una care nu e in top1000. Ce iti mai trebuie cariera dupa ce termini cu inotul, traiesti ca trantorul din renta viagera. Halal sistem.

Dvs ati studiat în America? Dacă da și vorbiți în cunostinta de cauza atunci felicitări, nu se vede. Ati rămas cu aceeași mentalitate, va îngrijorați de grija altuia crezând ca dețineți raspunsurile pentru toți.

dakesis
dakesis  •  06 Aprilie 2023, 12:05

Refuzi universitati din top50 in lume ca sa 'studiezi' la una care nu e in top1000. Ce iti mai trebuie cariera dupa ce termini cu inotul, traiesti ca trantorul din renta viagera. Halal sistem.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează