SPORTURI  »  ALTELE  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

POLO // Naționala nimănui! „Supraviețuim cu greu” » Jucătorii fac haz de necaz: „Măcar avem căști la fel”

Articol de - Publicat joi, 10 octombrie 2019 14:04

Reprezentativa de polo a României nu are nici măcar echipament de prezentare! O echipă care visează să ajungă la JO de la Tokyo, lăsată de izbeliște de federație și MTS. 

Naționala de polo a României este una dintre formațiile creditate cu șanse la calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Băieții au fost ultima dată la Londra, în 2012, și speră acum să ajungă și în Japonia. 

O echipă care s-a calificat constant la turneele finale europene și a mai ajuns din când în când și pe la Mondiale și Jocuri Olimpice e lăsată acum parcă să moară. Pe nimeni nu interesează soarta unor sportivi care-și plâng neajunsurile pe rețelele de socializare! 

Turneu de calificare la Euro, în Malta 

De vineri până duminică, naționala de seniori a României participă la turneul de calificare pentru Campionatul European. „Tricolorii” sunt creditați cu prima șansă la calificare, în fața țării gazdă, Malta, dar și a Portugaliei. Primele două clasate ajung la Euro 2020, la Budapesta, ceea ce duce spre o prezență sigură a „tricolorilor”. 

Componenții reprezentativei României au plecat însă spre Malta fără a avea în bagaje un echipament de prezentare, treninguri, halate sau tricouri cu însemnele „tricolore”.  

„Fiecare s-a îmbrăcat cu ce a avut, dacă de la federație nu am primit nimic”, au declarat sportivii. Au făcut însă haz de necaz: „Măcar să avem căști la fel, să știm la cine pasăm!”. 

Buget tot mai mic 

Deși în mărinimia sa Ministerul Tineretului și Sportului a acordat câtorva federații bugete și cu 200% mai mari decât în anul precedent, cum ar fi handbal, rugby, gimnastică ritmică, sunt și federații vitregite. FR Polo e una dintre ele. A avut în 2019 un buget de 2.104.000 lei, cu 24% mai puțin decât în 2018. Și asta în an preolimpic pentru o federație care poate trimite o echipa la Tokyo!  

„Probabil că interesele sunt pur și simplu de nivel personal. Noi și încă una-două federații am primit bani mai puțin decât în 2018. În ultimii trei ani, am pierdut cam cu 1 milion de lei la finanţare, asta în condiţiile în care preţurile, la absolut tot au explodat”, s-a plâns președintele FR Polo, Călin Găvruș. 

„Situaţia financiară a federaţiei este deja cronicizată de vreo doi ani şi jumătate. Supravieţuim cu greu şi e păcat că situaţia financiară nu reflectă rezultatele sportive, pentru că avem calificate toate loturile care au avut campanii pentru Europene”, a subliniat Găvruș. 

Ministerul Sportului și Intereselor 

Acesta a declarat că „am făcut două cereri de audienţă la ministrul Sportului, domnul Bogdan Matei, dar nu am primit niciun răspuns. Am făcut şi un memoriu la Secretariatul General al Guvernului, dar nici de acolo nu am primit nici până acum un răspuns, deşi termenul legal a trecut de mult. Cererea am făcut-o către Secretariatul General al Guvernului pentru că nu am primit niciun răspuns de la MTS”, a explicat Găvruș. 

În tot acest timp, „tricolorii” înoată parcă pe uscat. Ei tot speră să se claseze în primele 10 naționale la Euro 2020 și să ajungă la Tokyo. Poate atunci vor primi și un echipament de prezentare!  

VEZI ȘI:

Federația Română de Polo nu a înscris echipa națională în Liga Mondială!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează