SPORTURI  »  ALTELE  »  LUPTE

FOTO&VIDEO Povestea lui Hasbulla, tânărul de 20 de ani care arată ca un copil de cinci ani și a ajuns în UFC: „Am semnat contractul de luptător”

Foto: Instagram +23   FOTO
Foto: Instagram

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 octombrie 2022 20:56 / Actualizat sambata, 15 octombrie 2022 21:34

Hasbulla Magomedov, un bărbat de 20 de ani, care suferă de o boală rară ce îl face să arate în continuare ca un copil de cinci ani, a anunțat că a semnat un contract de luptător cu UFC.

Născut în 2002 în Rusia, Hasbulla suferă de o afecțiune genetică rară ce generează un deficit de hormon de creștere.

„Această afecțiune se numește nanism hipofizar și face ca persoana respectivă să fie mică de statură, dar cu proporții normale ale corpului. E o afecțiune care apare atunci când glanda pituitară sau hipofiza, de la creier, care este responsabilă pentru producerea majorității hormonilor corpului, nu poate produce hormon de creștere”, afirma în urmă cu un an un doctor pentru Lad Bilble, citată de stirileprotv.ro.

+19 FOTO

Hasbulla a devenit faimos pe rețelele de socializare

În ciuda afecțiunii de care suferă, Hasbulla a reușit să se bucure de viață și a devenit faimos pe rețelele de socializare, asta și după ce a fost promovat de Dana White, propietarul MMA.

Tânărul care are doar 1,02 metri și 18 kilograme a apărut alături de numeroase vedete, majoritatea luptători din MMA și a fost protagonistul unor videoclipuri și poze care au devenit virale. E prieten cu Khabib Nurmagomedov, campion UFC la categoria ușoară, pe care îl susține la fiecare meci și alături de care a apărut în mai multe rânduri.

Visul său a fost de a lupta în UFC, iar acest lucru pare posibil după ce a anunțat că a semnat un contract de luptător: „Zvonurile sunt adevărate. Am semnat oficial un contract de luptător cu UFC. Detaliile vor fi dezvăluite curând, la finalul anului. Mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat să îmi transform acest vis în realitate”, a scris el pe Instagram.

Nu se știe cum v-a fi implicat Hasbulla în UFC, deoarece nu există o categorie de luptă pentru persoanele cu greutatea și înălțimea lui, însă anul trecut se scria că ar urma să aibă o luptă cu Abdu Rozik, un tânăr care suferă de aceeași afecțiune ca el.

Messi a avut și el deficit de hormon de creștere

Afecțiunea de care suferă Hasbulla, deficitul de hormon de creștere, a avut-o și Lionel Messi, când avea 10 ani. Diferența dintre Messi și rus este că, în cazul fotbalistului, ea a fost diagnosticată la timp și, cu ajutorul unui tratament, argentinianul a început să ia în înălțime.

„Afecținea poate fi tratată dacă este descoperită la timp. Copiii cu această afecțiune pot primi injecții cu hormon de creștere uman.”, a declarat același doctor în interviul pentru Lad Bible.

3,5milioane de fani are Hasbulla pe contul oficial de Instagram. El mai are un cont secundar cu 2,1 milioane de fani și e activ și pe TikTok

Citește și alte știri din alte sporturi: 

„Frec menta! De ce râdeți?” » Eugenie Bouchard, provocată să rostească expresii românești: „Oh, Doamne, sunteți atât de ciudați!”

Final absolut incredibil în Buducnost - Rapid! Răsturnări de situație și o egalare la ultima acțiune

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează