SPORTURI  »  ALTELE  »  DANS SPORTIV

Prima competiție majoră a anului se apropie: Brașov găzduiește Campionatul Național de Dans Sportiv

Brașovul va găzdui pe 2-3 martie Campionatul Național de Dans Sportiv
Brașovul va găzdui pe 2-3 martie Campionatul Național de Dans Sportiv

Articol de GSP - Publicat marti, 26 februarie 2019 15:22

Brașovul va găzdui pe 2-3 martie Campionatul Național de Dans Sportiv, criteriu de selecție al sportivilor care vor reprezenta România la Mondiale și Europene.

Prima competiție majoră a anului din peisajul dansului sportiv din România, Campionatul Național de Dans Sportiv, se va desfășura la Brașov în perioada 02-03 martie 2019.

În Sala Sporturilor din Brașov vor fi prezente cele mai bune perechi de dansatori din țara noastră. Perechile de top ale României se vor întrece în nu mai puțin de 20 de categorii, primele două poziții din clasament de la fiecare categorie urmând să reprezinte România la Campionatele Mondiale și Europene.

Campionatul Național de Dans Sportiv este organizat de Federația Română de Dans Sportiv în colaborare cu Academia de Dans din Brașov.

Evenimentul este structurat în două secțiuni, standard și latino-americane, ambele secțiuni fiind structurate pe categorii de vârstă, la start urmând să se alinieze concurenți între 6 și 54 de ani. Competitorii se pot înscrie în competiție până în data de 26 februarie.

Cu numeroase perechi din top 50 mondial, Campionatul Național de Dans Sportiv al României se anunță unul extrem de disputat. La categoria standard publicul va avea ocazia să vadă performând perechile Rareș Cojoc – Andreea Matei, Marco Sirochi – Dora Kilin și Paul Rednic – Roxana Lucaciu. La categoria latino competiția va fi și mai disputată, cu 4 perechi din top 50 mondial. Ștefan Grigore – Laura Filipescu vor disputa titlul cu perechile Paul Moldovan – Cristina Tătar, Alexandru Miculescu - Andra Păcurar și Mihai Paraschiv – Irina Tudorache, dansatori din elita sportivă mondială.

"Suntem extrem de încântați să organizăm o competiție de o asemenea anvergură în inima României, la Brașov. Sperăm să avem la start peste 400 de perechi ceea ce va duce la o competiție acerbă pentru primele două poziții ce asigură calificarea la Campionatele Europene și Mondiale", a declarat Vasile Gliga, președintele Federației Române de Dans Sportiv. 

Vezi și: FOTE 2019 // FOTErci! România a avut o participare jenantă la competiția de la Sarajevo cu un buget consistent: „Depășește probabil 200.000 - 250.000 de euro”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close