SPORTURI  »  ALTELE  »  GALĂ

EXCLUSIV Prima gală K1 post-stare de urgență naște controverse aprinse: „O șușanea PNL-istă, suntem revoltați!” » Cum se apără Moroșanu

Dynamite Fighting Show va fi primul eveniment ce găzduiește sporturi de contact după încheierea stării de urgență.
Dynamite Fighting Show va fi primul eveniment ce găzduiește sporturi de contact după încheierea stării de urgență.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 august 2020 12:00 / Actualizat miercuri, 19 august 2020 14:38

Dynamite Fighting Show, gala unde Cătălin Moroșanu e promoter, va fi primul eveniment ce găzduiește sporturi de contact după încheierea stării de urgență din România. Show-ul va avea loc pe 20 august, la Arenele Romane, în aer liber, însă nu toată lumea e de acord cu modul în care se desfășoară gala. 

  • Mai multe voci din zona sporturilor de contact acuză jocuri politice și sunt nemulțumite că nu au putut organiza la rândul lor evenimente asemănătoare.

Ei reclamă faptul că organizatorii galei de mâine beneficiază de unele privilegii pe care aceștia nu le au. De când epidemia de coronavirus a izbucnit și în România, sporturile de contact au fost interzise, având în vedere riscul ridicat de îmbolnăvire. 

Mâine, în ringul improvizat de la Arenele Romane, situația va sta diferit. Participanții de la gală au încheiat contracte de drepturi de autor, iar evenimentul se va desfășura sub forma unui reality-show. E planul conceput de Moroșanu și ceilalți organizatori pentru a fi siguri că se află în legalitate. 

Moroșanu: „E ca și cum te-aș lua pe tine și pe alți opt de pe stradă și v-aș pune să vă luptați între voi”

Prezent în studioul Gazetei Sporturilor, Cătălin Moroșanu (36 de ani), promoterul galei, a explicat mecanismul prin care a reușit să organizeze evenimentul. 

„Am avut de furcă cu toate testele COVID, cu izolarea sportivilor și a antrenorilor. Avem un protocol COVID de respectat, le-au fost prelevate probe sportivilor în urmă cu două săptămâni. Acum le-au fost prelevate iar, când au ajuns la hotel. Vor fi testați încă o dată după ce se termină evenimentul.

Acesta este protocolul, trebuie să respectăm măsurile de distanțare. (...) În această gală, reprizele vor fi de două minute, nu vor mai fi de trei minute. Va fi un singur antrenor la colț, e clar că am făcut niște reguli destul de stricte. Am luat protocolul de la UFC, din America, și l-am adaptat în România. Mesele de arbitri vor sta la doi metri de ring, arbitrii de centru sunt testați și ei pentru COVID. A fost foarte greu să organizăm acest eveniment. Ne dorim să menținem trendul și sperăm să menținem această industrie în picioare.

Este vorba despre un reality-show. Am luat avizul de la DSP, toți sportivii au contracte pe drepturi de autor. E ca și cum te-aș lua pe tine și pe alți opt de pe stradă și v-aș pune să vă luptați între voi. E reality-show, totul e 100% legal. Plus că sunt toate protocoalele COVID, care sunt sfinte. Mâine îmi va veni DSP-ul în control, iar în seara aceasta va veni și Poliția pentru a vedea cum am respectat măsurile de distanțare. Nu te joci cu povestea asta”, a explicat Moroșanu. 

EXCLUSIV Prima gală K1 post-stare de urgență naște controverse aprinse: „O șușanea PNL-istă, suntem revoltați!” » Cum se apără Moroșanu
Evenimentul va avea loc la Arenele Romane, în aer liber

DSP și-a dat acceptul

Oficiali din Ministerul Tineretului si Sportului au declarat pentru GSP: „Ministerul nu are nicio legătură cu organizarea acestei gale. Cei care se ocupă de eveniment și-au obținut singuri autorizațiile și au luat legătura personal cu DSP Bucuresti pentru show-ul de la Arenele Romane

Ei pot organiza acest eveniment doar dacă respectă ordinul emis în luna iulie, cu efectuarea testelor de COVID, cu izolarea separată inainte de startul evenimentului. În plus, spectatorii nu au acces, așa cum le este interzisă prezența și la alte evenimente sportive”. 

„O șușanea PNL-istă! Cum să fie show? E sport!”

Florentin „Sensei” Marinescu, fost preparator fizic la Steaua București, în prezent președinte al Federației Române de Arte Marțiale, a fost primul care și-a exprimat nemulțumirile când a auzit că Dynamite Fighting Show va avea loc. 

„Întrebați-l pe ministrul Sportului! Se pare că acolo se va întâmpla o șușanea PNL-istă. Cei care fac arte marțiale sunt revoltați. Nici eu nu înțeleg cum putem face asta, pe vrăjeala că e show. Dar nu e nimic diferit! Show înseamnă spectacol, iar orice tip de competiție e un show. Nu e altceva. Cum să fie altceva, dacă ai arbitri, dacă regulile sunt aceleași? Ce reality show? Am ajuns să fim prostiți de niște oameni care își bat joc. 

EXCLUSIV Prima gală K1 post-stare de urgență naște controverse aprinse: „O șușanea PNL-istă, suntem revoltați!” » Cum se apără Moroșanu
Florentin Marinescu

Nu e vorba de teste de COVID. Și eu pot să le fac copiilor mei (n.a - sportivilor de la karate) teste de COVID, dar discutăm de ceva de contact. Ministrul Sportului nici n-a amintit lucrurile legate de sporturile de contact. Sportul de contact e sport de contact, de asta se numește sport de contact! Nu e vorba că au făcut controlul COVID. Au primit autorizație, dar de la cine? În mintea lor, e vorba de un spectacol, ca și cum ar veni cineva să cânte. Aici vorbim de un show cu contact. Poți face show-uri cu contact? Cum să fie show? E sport!”, a declarat „Sensei” Marinescu, pentru GSP.ro. 

Avem dreptul să facem toți așa ceva sau n-avem? - Florentin Marinescu, președintele Federației Române de Arte Marțiale 

„Dacă lucrurile funcționează așa, înseamnă că e doar o chestiune politică”

Contactat de reporterii GSP, Vasile Câtea, președintele Federației Române de Box, a vorbit la rândul său despre organizarea Dynamite Fighting Show:

„Noi, pe 31 august, avem finala Campionatului Național de fete. Momentan, avem cerere de obținere de autorizații la MTS și Ministerul Sănătății. 

Nu știu, n-am nicio informație legată de K1. Nu știu ce aprobări au cei de acolo. Sper să primesc și eu acordul. Dacă lucrurile funcționează așa, înseamnă că e doar o chestiune politică și atunci e urât! Cătălin e candidat la Consiliul Județean Galați. Apar parti-pris-uri, apar favoritisme și tot felul de nenorociri care distrug sportul”, a afirmat Câtea. 

Citește și: 

EXCLUSIV Cătălin Moroșanu, după ce Sergiu, tânărul căruia i-a cumpărat o casă, s-a ales cu dosar penal: „I-am lăsat și 5.000 de euro în cont”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
robotzel
robotzel  •  19 August 2020, 14:12

eu ma indoiesc ca acest antrenor poate izola timp de 14 zile niste copii, singri in camera, pentru un singur antrenament si sa le faca doua teste COVID de fiecare. Acest individ fost pe la Steaua abereaza elegant.

elgabri
elgabri  •  19 August 2020, 13:55

Gala Klanurilor !!

xclx
xclx  •  19 August 2020, 13:48

Acuma daca este sa o luam serios, luptele lui Morosanu cam aia au fost.: reality-show... Cand a avut o bataie pe bune, a fost cam anonim ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează