SPORTURI  »  ALTELE  »  NATAȚIE

Puștiul a făcut față în finală » David Popovici a ocupat locul 6 în proba de 100 m liber la CE de la Budapesta

David Popovici bucuros după o cursă reușită FOTO FRNPM Oficial
David Popovici bucuros după o cursă reușită FOTO FRNPM Oficial

Articol de - Publicat miercuri, 19 mai 2021 20:50 / Actualizat miercuri, 19 mai 2021 23:01

David Popovici, 16 ani, s-a clasat, miercuri, pe poziția a șasea la 100 m liber în cadrul Campionatelor Europene de la Budapesta.

David Popovici, aflat la prima sa întrecere europeană de seniori, a înregistrat în finala de miercuri de la 100 m liber cel mai bun timp al său, 48.03 pe această distanță, el clasându-se pe poziția a șasea. Românul, care ieri a obținut biletul pentru JO de la Tokyo a fost cel mai tânăr înotător într-una dintre cele mai populare curse. 

Medaliile au fost cucerite de rusul Kliment Kolesnikov (47.37), de italianul Alessandro Miressi (47,45) și de rusul Andei Monakov (47.74). Românul i-a depășit pe britanicul Dean Thomas (48.30) și pe elvețianul Roman Mityukov (48.47). 

Comparat cu un campion

David Popovici, antrenat de Adrian Rădulescu, a atras atenția pasionaților de acest sport din străinătate, în urmă cu patru săptămâni, când la categoria sa de vârstă, 15-16 ani, a obținut un timp mai bun decât campionul american Caeleb Dressel în aceeași perioadă. La o competiție din Ucraina,  Popovici a înotat cei 100 de metri în 49.09, însă performanța din finala de la CE este superioară. 

Popovici a ajuns la înot pe când avea doar șase ani la recomandarea unui medic, având un început de cifoză și de scolioză. A muncit, iar acum culege roadele, el urmând să fie cel mai tânăr component al delegației tricolore pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.  

3 înotători românisunt calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Robert Glință, Daniel Martin și David Popovici

Încă o șansă pentru Glință

Robert Glință, medaliat cu argint marți în proba de 50 m spate, a obținut miercuri seara calificarea în finala de la 100 m spate. Românul în vârstă de 24 de ani a avut al treilea timp în semifinale, 52.97, acesta reprezentând un nou record național. Precedentul îi aparținea tot lui și fusese realizat marți dimineață, în serii, 53.26. Glință are biletul de Tokyo asigurat, el fiind primul sportiv tricolor care a reușit să-și asigure biletul de Japonia, tocmai în 2019. 

Citește mai multe știri din sport:

Simona Stancu și Cristina Năstase arbitrează finala Ligii Campionilor la handbal feminin!

Roger Federer, înfrângere surprinzătoare la primul meci jucat pe zgură după 712 zile

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează