SPORTURI  »  ALTELE  »  NASCAR

Scene șocante în NASCAR! Ce s-a găsit în garajul singurului pilot de culoare: „Rasismul nu are ce căuta aici!”

Darrell Wallace
Darrell Wallace

Articol de GSP - Publicat luni, 22 iunie 2020 12:26 / Actualizat sambata, 27 iunie 2020 12:24

Pilotul american Darrell „Bubba” Wallace (26 de ani) a fost șocat când a aflat ce se găsea în garajul său la cursa de la Talladega, în Alabama. 

„Bubba” Wallace, singurul pilot de culoare din NASCAR și un luptător pentru drepturile persoanelor de culoare, a fost victima unui atac rasist. Un membru al echipei sale a găsit un ștreang în garaj, asemenea celor care se foloseau în SUA împotriva sclavilor, potrivit ESPN.

Americanii scriu că Wallace nu a văzut niciodată funia, aceasta fiind găsită de cineva din echipă, care a alertat conducerea NASCAR. Șefii NASCAR au condamnat gestul și au demarat o anchetă. 

Scene șocante în NASCAR! Ce s-a găsit în garajul singurului pilot de culoare: „Rasismul nu are ce căuta aici!”
Mașina pilotată de Darrell Wallace

„NASCAR a aflat că un ștreang a fost găsit în garajul cu numărul 43. Suntem supărați și scandalizați! Luăm în serios acest act de ură. Am deschis o anchetă și vom face orice pentru a-i identifica pe responsabili și pentru a-i elimina din sport. Nu e loc de rasism în NASCAR”, se arată în comunicatul NASCAR. 

Wallace, care a făcut presiuni pentru ca NASCAR să interzică steagul conferedat, a reacționat pe Twitter. „Actul de rasism și de urmă mă intrisează și îmi aduce aminte cât trebuie să luptăm împotriva rasismului. În ultimele săptămâni am primit mult sprijin din partea tuturor din NASCAR”, a spus Wallace.

VIDEO. Benny Adegbuyi, despre rasismul din lume

Citește și: 

Fiul lui Muhammad Ali, afirmație controversată despre mișcarea „Black Lives Matter”: „E rasistă! Tata ar fi zis că protestatarii sunt diavoli”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
10216741700672837
Kevin Mann  •  24 Iunie 2020, 12:03

De la început am bănuit eu că e un fel de poveste ca și cea a lui Jussie Smollett... —— În urma unei investigații, FBI a găsit că “ștreangul... care se folosea în SUA împotriva ***” era de fapt o frânghie cu care se închidea (trăgea în jos) ușa garajului, și era acolo de mai mult de 6 luni. —— Noa... mai dă cineva pe cnn, msnbc, nyt și celelalte *** cu fake news o știre cât de scurtă în care să spună rezultatul investigației? Nici poveste!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

22cea
22cea  •  22 Iunie 2020, 18:44

Il cam mananca pielea pe brother

Vezi toate comentariile (2)
Comentează