SPORTURI  »  ALTELE  »  CONTROVERSĂ

Război pe Facebook între Gabriela Szabo și primarul Nicușor Dan: „Minte, în formă continuată chiar!”

Gabriela Szabo
Gabriela Szabo

Articol de - Publicat marti, 07 noiembrie 2023 16:13 / Actualizat marti, 07 noiembrie 2023 18:01

Gabriela Szabo i-a răspuns lui Nicușor Dan după ce acesta a anunța luni că marea atletă a pierdut procesul în care a contestat măsura concedierii din funcția de director al CSM București. 

Tensiunile continuă între Gabriela Szabo și Nicușor Dan, primarul Bucureștiului. Cel din urmă a anunțat luni pe Facebook că fosta marea atletă „a pierdut procesul împotriva noastră în care a contestat măsura concedierii din funcția de director al CSM București. Decizia desfacerii contractului de muncă a venit ca urmare a concluziilor Comisiei de Disciplină în care aceasta fost trimisă după ce Corpul de Control a descoperit mai multe nereguli în desfășurarea activității ei ca director al CSM", a comunicat Nicușor Dan.

Război pe Facebook între Gabriela Szabo și primarul Nicușor Dan

Printre concluzii, Corpul de Control a reținut că în anul 2018, sub conducerea Gabrielei Szabo, CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, mai exact personalului administrativ. Primele pentru câștigarea competițiilor se puteau acorda potrivit legislației în vigoare la acel moment numai sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți).

Mai mult, o parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranșe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, tot sub formă de primă.

În plus, Corpul de Control a constatat și că reorganizările succesive ale instituției, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătățire a activității.

Totodată, litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2.928.065 lei reprezentând cheltuieli cu avocații de 1.205.213 lei și despăgubiri și cheltuieli de judecată în valoare de 1.722.852 lei (până la acest moment).- Nicușor Dan

Război pe Facebook între Gabriela Szabo și primarul Nicușor Dan: „Minte, în formă continuată chiar!”
Nicușor Dan

Răspunsul Gabrielei Szabo

Gabriela Szabo a răspuns și ea pe Facebook luni seară, precizând că a fost o decizie în primă instanță:

„A fost pronunțată soluția în primă instanță în dosarul în care am solicitat anularea dispoziției de desfacere a contractului de muncă din funcția de Director General al C.S.M.B. Tribunalul București a decis că cererea este neîntemeiată și implicit că procedura a fost respectată.

Astfel, procedura disciplinară a fost confirmată din punctul de vedere al legalității, deși instanța a avut spre observare documente din care rezultă fără tăgadă acționarea cu final așteptat a unei comisii ce nu și-a însușit prin semnătură raportul final pe care se bazează dispoziția Primarului.

În ceea ce privește obiectul procedurilor de instanță, niciunul dintre punctele menționate de Primarul General într-o nouă postare electorală pe Facebook nu se regăsesc în decizia de desfacere a contractului de muncă.

Astfel, Primarul General, după eșecul dispoziției de detașare a mea la Centrul Metropolitan Dalles, dispoziție anulată de instanță, a dispus reîncadrarea mea, urmată la câteva zile de măsura desfacerii contractului de muncă.

Pentru a reuși această neutralizare, a ordonat angajaților săi din propriul Corp de Control să efectueze în lipsa mea din club, în perioada iunie-decembrie 2022, un pretins control (5 echipe succesive de inspectori, refuzul cererilor mele de participare în sensul de a da relații și de a împiedica sustragerea de la prezentare a documentelor de către noua conducere). Este un abuz!

Gabriela Szabo: „Niciuna dintre faptele cu caracter penal nu a fost confirmată”

Raportul de Control emis în noiembrie 2022 este rezultatul lipsei de acte, aspect menționat de inspectori, dar în principal al intenției cu care Primarul General, ce dispusese în iunie detașarea mea la Dalles pentru a obține bune rezultate manageriale și acolo (a se parcurge definiția detașării), a acționat în mod neprofesionist, afectând în mod nejustificat imaginea mea bazată pe o carieră onorabilă și de necontestat în zeci de ani de activitate onestă.

Este fără dubiu răzbunarea politică ce caracterizează acțiunea de detașare, apoi de concediere, asigurarea lipsei mele din club timp de 6 luni în care a fost efectuat pretinsul control.

Niciuna dintre faptele cu caracter penal menționate în scop electoral sau pentru a vinde senzaționalul nu este confirmată.

Din fericire, cariera și rezultatele mele profesionale, ca și ale fiecărei echipe cu care am lucrat, nu pot fi anulate de conducători trecători mânați nu de dorința de a construi sau de a uni, ci de a distruge și a anula personalități atunci când acestea dovedesc în privința angajatorului neîndeplinirea justificată legal a atribuțiilor.

Hotărârea de astăzi este una nedefinitivă, urmând Curtea de Apel să judece litigiul. Înțelepciunea sau responsabilitatea pretinse funcției nu au biruit nici azi, astfel cum atestă postarea Primarului ca și tonul acesteia.

În ceea ce privește faptele prezentate în postarea de astăzi pe Facebook a Primarului General, fac următoarele precizări succinte:

  • Nu au existat nereguli în desfășurarea activității mele în cadrul C.S.M.B.,
  • Premierile acordate în Club în cursul anului 2018 au avut ca bază legală normele financiare aprobate în Consiliul General al Muncipiului București, totul raportat la performanțele obținute de către participanții la activitatea sportivă. Atât sumele încasate, cât și beneficiarii acestora, au avut o bază legală, existând transparență absolută inclusiv în ceea ce privește aprobarea referatelor în Consiliul de Administrație al Clubului. Pe de altă parte, decizia de desfacere a contractului de muncă s-a bazat pe cercetarea disciplinară ce a avut în vedere activitatea din ultimele 6 luni anterior momentului la care a fost numită Comisia de cercetare disciplinară de către același Primar,
  •  Reorganizările succesive ale instituției au fost aprobate în Consiliul General al Municipiului București, existând doar obligația de implementare la nivelul clubului. Așadar, nu poate fi vorba despre decizii ale subsemnatei,
  •  Litigiile din perioada 2018-2022 au fost rezultat al activității din Club în timpul mandatului conducătorilor anteriori. În acest sens, eu, Gabriela Szabo, am implementat toate dispozițiile Curții de Conturi și ale instituțiilor cu atribuții de control.

Pornind de la aceste premise, este evident că nu este vorba decât de linșaj atât administrativ, prin folosirea funcției și calității de angajator, cât și pe rețelele de socializare, inițiat și desfășurat de Primarul General, cu scopul de a distruge imaginea creată în peste 30 de ani de activitate sportivă și managerială.

Există o explicație pentru care același Primar General a dispus achitarea sumelor restante cât și peste, către Clubul Sportiv Municipal după demiterea mea? Singura explicație este intenția Primarului de a crea premisele angajării pe funcții de conducere în club a persoanelor obediente.

Că este vizată Gabriela Szabo ca sportiv de performanță rezultă și din articolele publicate în mediul online ulterior postării Primarului General. Eventuala sesizare a organelor penale a fost anunțată pe aceeași rețea de socializare încă din iunie 2022 de același Primar. Tocmai această anunțare a unor viitoare, posibile denunțuri penale creează premisele pentru jurnaliști de a prelua declarații nefundamentate, menite să afecteze reputația atât de sportivă, cât și de om, a mea, reputație necontestată până în prezent de niciuna dintre instituțiile statului în cadrul cărora am activat, dar nici de organismele internaționale.

Am încredere că, până la soluționarea acestui caz, adevărul va triumfa”, a încheiat Gabriela Szabo.

Gabriela Szabo, a doua replică

Gabriela Szabo a revenit și marți cu unele precizări:

Separat de argumentele pe fond expuse ieri, care arată justețea cauzei mele, voi face următoarea mențiune, pe scurt.

Anume, faptul că Nicușor Dan continuă să arate nu doar că nu este un actor politic nou, în sensul unei politici noi și de bun-simț.

Dimpotrivă, Nicușor Dan face exact ce el a acuzat politica veche: minte, în formă continuată chiar!

Nu respectă justiția, antepronunțându-se și dând mesaje false. Totodată, el continuă lista amăgirilor bucureștenilor. Nu numai că "noul" București nu există, Bucureștiul promis de către el, dar, din păcate, un minimum respect pentru adevăr, pentru dreptate, pentru justiție și pentru colegii din media, de asemenea, NU există.

Citește și: 

Control la CSM București: „Prime și litigii de peste 1 milion de euro și indicii de natură penală în cazul Gabrielei Szabo
RAPORT
Control la CSM București: „Prime și litigii de peste 1 milion de euro și indicii de natură penală în cazul Gabrielei Szabo" + Cine s-a înfruptat din contractul cu ENGIE
Avem răspunsul: în ce a constat contractul din 2018 pentru care Nicușor Dan o suspectează pe Gabriela Szabo de „conflict de interese”
ANCHETĂ
Avem răspunsul: în ce a constat contractul din 2018 pentru care Nicușor Dan o suspectează pe Gabriela Szabo de „conflict de interese”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
camcam
camcam  •  08 Noiembrie 2023, 11:38

si noi pe cine sa dam in judecata pt ca ne papati banii ? pe noi bineinteles ,ca doar noi v -am votat

camcam
camcam  •  08 Noiembrie 2023, 11:36
Postat de 21lva pe 07 Noiembrie 2023, 18:24

Doamna Szabo, ați uitat să comentați această informație "o parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranșe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, tot sub formă de primă." Să înțeleg că e adevărat că v-ați acordat astfel de prime faraonice din bugetul municipiului București?

la cum se *** la CSM pana si femeia de servici ar trebuie data afara ! si toate astea pe spatele bucurestenilor , si asta bineinteles in cardasie cu primaria

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

marin8
marin8  •  07 Noiembrie 2023, 22:11

dulce traiul la stat...! ai înșirat ditamai pomelnicul, ai convins pe nimeni!!...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează