ALTELE  ·  SCANDAL

Reacții dure ale angajaților TVR: „Mi-a fost silă de lipsa mea de curaj” » Marina Almășan dă cărțile pe față

FOTO: Facebook MTS // Doinea Gradea, la Jocurile Europene de la Minsk, alături de George Boroi, Bogdan Matei și Mihai Covaliu
FOTO: Facebook MTS // Doinea Gradea, la Jocurile Europene de la Minsk, alături de George Boroi, Bogdan Matei și Mihai Covaliu

Sambata, 22 Iunie

Angajații TVR au reacționat, în urma scandalului izbucnit, după prezența președintului Doina Gradea la Jocurile Europene de la Minsk, competiție la care nu au putut participa reporteri TVR din motive financiare (DETALII AICI). 

O primă reacție a venit din partea cunoscutului corespondent de război Adelin Petrișor, care a ironizat situația din cadrul companiei pentru care lucrează.

„Narcis Selaru (comentator sportiv) vorbeste si el de unul singur pe Facebook: “O rusine uriașă. Niciun reporter TVR la Minsk, niciun comentator. Totul se face din studio. Suntem însă reprezentați la nivel înalt, normal sunt peste 100 de ore de transmisiuni direct. Era mare nevoie de asa ceva. Am auzit ca acum isi cauta kimono pentru Tokyo.” Am publicat si eu cu ghilimele gluma amara a unui coleg de TVR. Nu am reusit sa-i dau un “share” - probabil o chestiune de setari-, dar am zis ca e bine sa mai afle lumea. Da, reporterii comenteaza de acasa. Ce dreaq sa caute ei pe teren, mai ales cand terenul e peste hotare? Acolo merg sefii aia mari dupa cum vedem in pozele de la minister. Lipseste martie din post? Nu prea. A fost si la Eurovision.
P.S. Cu mine-n Afganistan, Kosovo sau pe la diversele exercitii militare nu a venit. Asa sunt eu mai norocos” Adelin Petrișor, pe Facebook.

Ca răspuns la semnalul de alarmă dat de Adelin Petrișor, prezentatoarea TVR Marina Almășan a scris pe blogul său niște cuvinte foarte dure la adresa angajațiilor TVR, incluzându-se și pe sine, într-o scrisoare deschisă pentru colegul său jurnalist.

„Mi-a fost silă de lipsa mea de curaj, sau mai bine zis, de curajul manifestat doar în cercuri restrânse, împărtășit, e-adevărat, de alți atâția și atâția colegi.

Reacția ta, Adelin, mi-a provocat un imens sentiment de silă, la adresa propriei persoane. La adresa mea. A lașității mele. A tăcerilor mele repetate, împachetate în confortul unei vieți (doar în aparență) liniștite.

Tremurăm ca niște piftii ordinare, înmuiate în groază și disperare că un cuvânt nelalocul lui sau o reacție – altminteri corectă – ne-ar putea alunga din locul cu care ne-am identificat.

N-am fost în Afganistan, ca tine, Adelin, dar te asigur că războaiele de aici, la care am asistat sau am fost părtașă, au fost mult mai sângeroase. Cu pagube comparabile.

Iartă-ne, te rog, pe noi ăștia, mulți și lași, care în schimbul unui os de ros, ne ascundem în fața unei reprobabile cumințenii și supuneri”, a scris Marina Almășan.

Vezi AICI postarea integrală a Marinei Almășan

VEZI ȘI:

Scandal în TVR! Președintele Doina Gradea este prezentă la Jocurile Europene de la Minsk, dar pentru reporteri nu sunt bani: „O rușine uriașă”

 O româncă de 43 de ani, printre cele mai căutate infractoare din Europa. Ce făcea cu fetele pe care le recruta

Libertatea

Comentarii (6)

Ion Popescu  •  23 Iunie 2019, 15:54

Jalnica TVR nu mai este televiziunea publica a romanilor. A devenit trompeta de propaganda a PSD - PE BANII NOSTRII !

petre47  •  23 Iunie 2019, 09:26

Se pare ca unii dintre cei care scriu mai sus nu inteleg notiunea "reporter" si prefera ca la manifestari sportive TVR sa participe prin "reprezentantii" ei. Uitati-va in ce hal a ajuns TVR de cand este condusa de aceasta ..... PSD-ista. Iar voi, cei din TVR, inghititi, inghititi, inghititi. Noi, cei din partea opusa a ecranului, ne-am saturat de mofturile conducerii TVR.

Adi Chiscop  •  23 Iunie 2019, 09:19

"O primă reacție a venit din partea cunoscutului corespondent de război Adelin Petrișor" :) :) Adelin il citeaza pe Narcis Selaru deci nu e el primul :)

Vezi toate comentariile (6)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:30 Fotbal, Liga 2

Petrolul - Concordia Chiajna

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Moscova

Digi 2
14:00 Fotbal, La Liga

Eibar - Barcelona

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
14:30 Fotbal, Premier League

Everton - West Ham

Eurosport
16:00 Fotbal, Liga 2

Csikszereda - Rapid

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
16:00 Fotbal, Serie A

Lazio - Atalanta

Digi 4, Look Sport 3, Telekom 2
16:30 Fotbal, Bundesliga

Augsburg - Bayern Munchen

Digi 3
17:00 Fotbal, La Liga

Atletico Madrid - Valencia

Digi 2, Look Sport, Telekom 4
17:00 Fotbal, Premier League

Chelsea - Newcastle

Eurosport
17:30 Fotbal, Turcia

Trabzonspor – Gaziantep

Look Sport 2
18:00 Handbal F, Liga Campionilor

CSM București - Perla Lublin

Digi 1, Telekom 3, Look Plus
19:00 Fotbal, Serie A

Napoli - Verona

Digi 4, Telekom 4
19:00 Fotbal, Belgia

Standard Liege – Genk

Look Sport 3
19:30 Fotbal, Bundesliga

Borussia Dortmund - Borussia Monchengladbach

Digi 3, Look Sport 2, Telekom 2
19:30 Fotbal, Premier League

Crystal Palace - Man. City

Eurosport
20:00 Handbal F, Liga Campionilor

Buducnost - SCM Râmnicu Vâlcea

Digi 2, Look Sport, Telekom 3
20:30 Fotbal, Liga 1

CFR Cluj - Universitatea Craiova

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:00 Handbal M

Barcelona - PSG

Digi 4, Telekom 3
21:45 Fotbal, Serie A

Juventus - Bologna

Digi 3, Look Sport 2, Telekom 2
22:00 Fotbal, La Liga

Mallorca - Real Madrid

Digi 2, Look Sport, Telekom 3
Program TV complet

Liga 1