ALTELE  ·  SCRIMĂ

Rezultate promițătoare pentru tinerii scrimeri din Chitila

Articol de GSP - Publicat luni, 17 august 2020 12:55 / Actualizat luni, 17 august 2020 12:56

Viitorii campioni ai scrimei din România s-au duelat în cadrul Cupei „În Stare de Bine”. Competiția a fost organizată de Asociația Sword Nation și a avut loc la sala Clubului Sportiv Chitila duminică, 16 august. 

Concursul a avut obiectivul de a familiariza micii sportivi cu experiența, emoțiile, lacrimile și bucuria unei competiții oficiale. Invitata specială a evenimentului a fost campioana olimpică, mondială și europeană la scrimă Laura Carlescu-Badea, care s-a arătat impresionată de progresul făcut de copiii din proiectul Sword Nation – Chitila, într-un timp atât de scurt de la începerea antrenamentelor, în iunie 2020. Concursul a fost caștigat de Ionuț Sarău – 9 ani – elev în clasa întâi la Școala Primară Rudeni. 

Asociația Sword Nation are ca obiectiv principal facilitarea incluziunii sociale a tinerilor provenienți din medii defavorizate, iar activitatea și viziunea organizației se concentrează pe promovarea sportului de performanță ca vector al incluziunii sociale și egalității de șanse. 

„Suntem recunoscători pentru susținerea programului În Stare de Bine, esențială demarării unui proiect care se va întinde pe mulți ani de acum înainte și care va contribui la dezvoltarea tinerilor din Chitila și la câștigarea multor medalii” a declarat Mihai Cucu-Dumitrescu, președintele Asociației Sword Nation. Implementarea proiectului s-a bucurat și continuă să se bucure de importanta susținere a Clubului Sportiv Chitila și a Școlii Gimnaziale „Prof. Ion Vișoiu” Chitila. 

Cei 16 copii din proiect vor reîncepe antrenamentele la mijlocul lunii septembrie când va începe pregătirea pentru Campionatele Naționale de Copii, care vor avea loc în luna noiembrie la sala de scrimă “Ana Pascu” a Federației Române de Scrimă. Pentru mai multe detalii legate de proiect și evoluția copiilor implicați puteți contacta Sword Nation la adresa de e-mail [email protected]Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea, l-a făcut praf pe Nicușor Dan. „Gabi a fost...„
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
18:00 Fotbal, Liga 1
Hermannstadt - FC Botoșani
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:00 Fotbal, Liga 1
Dinamo - UTA Arad
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga 2
Padeborn - Hamburger
Digi 4
21:45 Fotbal, Serie A
Bologna - Parma
Digi 3
22:00 Fotbal, La Liga
Cadiz - Sevilla
Digi 2
Program TV complet

Liga 1

Acum, în direct

Urmărește aici

acum!
×