SPORTURI  »  ALTELE  »  NATAȚIE

VIDEO Istorie la Budapesta » Robert Glință e primul român campion european în probele masculine de natație! AUR la 100 m spate

Robert Glință  FOTO ImagoIMages
Robert Glință FOTO ImagoIMages

Articol de - Publicat joi, 20 mai 2021 19:31 / Actualizat vineri, 21 mai 2021 00:08

Robert Glință, 24 de ani, s-a impus în cursa de 100 m spate de la Campionatele Europene de la Budapesta cu un nou record național.

Înotătorul în vârstă de 24 de ani a făcut o cursă fantastică, joi, la Budapesta reușind să câștige prima sa medalie europeană de aur. Robert a înotat cele două lungimi de bazin în stilul spate în 52.88, un nou record național, precedentul fiind stabilit tot de el, miercuri în semifinale, 52.97.

Românul i-a întrecut în Ungaria pe spaniolul Hugo Gonzalez de Oliveira (52,90) și pe grecul Apostolos Christou (52.97). Palmaresul european la seniori al lui Robert mai cuprinde două arginturi la 50 m spate cucerite la această ediție și în 2018, la Glasgow. 

Robert Glință, aur la Campionatul European 

România nu mai câștigase un aur european de la CE din 2004, de la Camelia Potec, care se impusese la 200 m liber. La masculin,  țara noastră nu a avut până acum un campion european. 

VIDEO Cursa de AUR a lui Robert Glință

Robert Glință, prima reacție după momentul istoric de la Budapesta

Sunt foarte fericit pentru medalie și pentru timp. Mi-am dorit o cursă inteligentă, să pot să-mi păstrez forțele până pe final. Sunt mulțumit și încântat pentru aur, e cireașa de pe tort
- Robert Glință

Citește mai multe știri din sport:

Anișoara Cușmir e noua președintă de la atletism

Playtech: ȘOC! Șeful băncii austriece care deține BCR România, mesaj pentru politicienii români! HALUCINANT ce a spus


Comentarii (40)
sirenesialtestele
sirenesialtestele  •  16 Iunie 2021, 21:44

Frumoasa competiție și frumoase rezultate!Felicitări,Robert Glinta! Daca ati vazut competiția de la Budapesta veți ști despre ce vorbesc.Impecabila organizare!Un spectacol desăvârșit. Sigur ca toate eforturile erau puse în slujba celor mai buni înotători din Europa,dar fac asta în mod obișnuit și la concursuri mai mici.Ungaria este la o distanta mica în km fata de România și la ani lumina distanta în ceea ce privește sporturile de apa,numărul de bazine,numărul de sportivi legitimați,nivelul și numărul competițiilor interne,amicale și internaționale de inot. Ajungând la aceste zile ploioase din România o sa va întreb dacă știți unde va inota peste 2 zile Robert Glinta?În bazinul de 8 culoare de Lia Manoliu,un bazin descoperit.Urmeaza Campionatul Național de natatie,pentru categoriile juniori,tineret și seniori.Fetele au înotat deja la Dinamo.Baietii intra la apa și se expun condițiilor atmosferice neprielnice din aceasta perioada.Printre toți aspiranții la podiumul național se afla și cei 3 calificați la JO de la Tokyo:Robert Glinta,David Popovici și Daniel Martin.Toti 3 risca sa răcească.Ei sunt cei mai importanți sportivi înotători pentru Romania,dar și ceilalți sunt importanti pentru familiile lor și mai ales pentru ei înșiși.Fiecare are aspirații personale și dacă vor atinge timpii doriți va fi bine,dacă nu vremea va fi de vina!

sooos1ck
sooos1ck  •  23 Mai 2021, 11:26

WOW, la ce conditii avem, inca mai razbim? SuperRobert, bravo!

aius
aius  •  21 Mai 2021, 18:34

Bv.copile!succes la Olimpiada!

Vezi toate comentariile (40)
Comentează