SPORTURI  »  ATLETISM  »  ALEGERI

Anișoara Cușmir e noua președintă de la atletism

Anițoara Cușmir Stanciu FOTO Sports Net
Anițoara Cușmir Stanciu FOTO Sports Net

Articol de GSP - Publicat joi, 20 mai 2021 13:02 / Actualizat joi, 20 mai 2021 13:29

Anișoara Cușmir, campioană olimpică de la Los Angeles la săritura în lungime, va conduce Federația Română de Atletism în următorii patru ani, ea învingându-l, miercuri, în turul al doilea al alegerilor pe Florin Florea, cel care deținea funcția din 2017 cu 131 de voturi la 85.

Adunarea Generală a Federației Română de Atletism (FRA), la finalul căreia cei 234 de membri prezenți la ședință și-au ales un nou președinte, a durat nouă ore. Anișoara Cușmir Stanciu, campioană olimpică de la Los Angeles 1984 în proba de săritură în lungime, se va ocupa în următorii patru ani de destinele atletismului românesc. „A fost o zi grea, dar fericită. Le mulțumesc colegilor mei, cei care au fost alături de mine și nu numai. Trebuie să rămânem împreună, să rămânem uniți! Nu trebuie să existe dezbinare între noi!”, a spus Anișoara Cușmir Stanciu conform Sports Net.

Patru candidați

La ședința Adunării Generale, care a avut loc în aer liber, la Romexpo, au fost prezenți 234 de reprezentanți de la structuri sportive afiliate, din 249 cu drept de vot, iar după primul tur s-a înregistrat următorul rezultat: Anișoara Cușmir Stanciu – 74 de voturi, Florin Florea – 64 de voturi, Sorin Matei – 54 de voturi și Constantina Diță – 41 de voturi. În turul al doilea au intrat Anișoara Cușmir Stanciu și Florin Florea, iar campioana olimpică de la Los Angeles a câștigat cu 131 la 85.

În funcțiile de vicepreședinți au fost aleși: Nicoleta Grasu – 137 de voturi, Virgil Preda – 115 voturi, Cristina Maria Man – 104 voturi și Cristian Eugen Dragomir – 76 de voturi. Secretar General a fost numit Adrian Mlădinoiu, cel care s-a ocupat de campania noului președinte al Federației Române de Atletism.

Anișoara Cușmir Stanciu, o carieră cu multe rezultate

Anișoara Cușmir Stanciu este una dintre cele mai mari atlete din lume la săritura în lungime. A început atletismul la Brăila, la 10 ani, iar în 1982, la Campionatele Europene de la Atena a cucerit medalia de argint, după care a stabilit primul său record mondial la săritura în lungime cu o performanță de 7,15 m.

În 1983 a corectat de trei ori recordul mondial, 7,21 m, 7,27 și 7,43. Apogeul carierei l-a atins în 1984, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, unde a devenit campioană olimpică. După JO, la doar 22 de ani, a fost nevoită să se retragă din activitatea competițională din motive medicale, dar a devenit antrenoare la CSA Steaua București. 

Citește mai multe știri din sport:

Grubisici rămâne încă un an la CSM București

Puștiul a făcut față în finală » David Popovici a ocupat locul 6 în proba de 100 m liber la CE de la Budapesta

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
tatageminy
tatageminy  •  20 Mai 2021, 13:41

pare o alegere buna.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează