SPORTURI  »  ALTELE  »  HALTERE

România are patru halterofili calificaţi la JO de la Londra

Articol de GSP - Publicat marti, 15 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 15 noiembrie 2011 17:13

După evoluţiile de la Campionatele Mondiale de haltere, România a calificat patru sportivi, trei băieţi şi o fată, la Jocurile Olimpice din  2012 de la Londra. La competiţia de la Paris, românii s-au obţinut 1 medalie de bronz, 2 locuri IV şi 2 locuri VI.

Nicu Vlad, preşedintele FR de Haltere, a declarat că fără ratările lui Valeriu Calancea şi Antonio Buci, delegaţia României ar fi obţinut încă 15-20 de puncte, care ar fi permis calificarea încă a unui sportiv la JO.

''Am obţinut 2 locuri VI, 2 locuri IV şi un loc III şi am calificat 4 sportivi la JO. Dacă mai cîştigam o medalie am fi îndeplinit obiectivul stabilit de federaţie. Dar, Calancea a ratat, Sâncrăian a ratat un aur şi un argint după părerea mea. Eu nu sînt mulţumit, era bine dacă mai puteam califica un băiat. Dar nu întotdeauna obţii ce doreşti. A fost prima şi ultima şansă de a califica sportivi. Anul viitor, o naţiune care nu a calificat sportivi mai are o şansă la campionatele continentale'', a declarat Nicu Vlad, potrivit mediafax.

Preşedintele FRH a adăugat că nominalizarea celor patru sportivi care ne vor reprezenta la JO de la Londra se va face cît mai tîrziu posibil, în luna iunie: ''Vom stabili la momentul oportun, cel mai probabil în mai-iunie anul viitor, chiar şi mai tîrziu. În mai vom da o listă cu 6-7 sportivi şi urmează să o definitivăm cît mai tîrziu, în funcţie de accidentări. Şedinţa tehnică va avea loc în iulie, cu cîteva zile înainte de JO''.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close