SPORTURI  »  ALTELE  »  BOB

România, campioană mondială U23 la Bob » Cine sunt sportivii care au cucerit medalia de aur

Mihai Tentea și Ciprian Daroczi FOTO IMAGO
Mihai Tentea și Ciprian Daroczi FOTO IMAGO

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 ianuarie 2021 07:20 / Actualizat sambata, 23 ianuarie 2021 09:22

România a obținut un rezultat remarcabil în cadrul Campioanelor Mondiale de bob pentru juniori și tineret, desfășurate la St. Moritz, în Elveția.

Echipajul de bob, format din pilotul Mihai Tentea și împingătorul Ciprian Daroczi, ambii în vârstă de 23 de ani, a obținut medaliile de aur în proba masculină de bob-2, vineri, la categoria U23. Pregătiți de antrenorul Iulian Păcioianu, Tentea și Daroczi au obținut victoria cu timpul de 2 min 16 sec 19/100. Pe locul 2 s-a clasat perechea formată din letonii Davis Kaufmanis și Ivo Dans Kleinbergs, iar ultimul loc de pe podium a fost ocupat de rușii Viaceslav Popov și Egor Griaznov.

Mihai Tentea și Ciprian Daroczi, care sunt legitimați la Clubul Sportiv Muscelul Câmpulung, au cucerit și bronzul la categoria U26, cu timpul de 2 min 16 sec 19/100. Primele două poziții ale clasamentului au fost ocupate de perechea formată din germanii Hans Peter Hannighofer și Christian Roeder şi de elveţienii Michael Vogt și Sandro Michel. Nemții au terminat cursa la 30 de sutimi distanță de perechea de pe locul 2.

România, campioană mondială U23 la Bob » Cine sunt sportivii care au cucerit medalia de aur
St. Moritz, Elveția FOTO IMAGO

Cei doi sportivi români mai au în palmares o medalie de aur la Campionatele Europene U23 și un titlu de campioni europeni, iar aceștia au participat și la Jocurile Olimpice de iarnă desfășurate la PyeongChang, în 2018.

VIDEO. Bob la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 de la PyeongChang

Citește și alte știri de actualitate:

„FCSB nu e Steaua Bucureşti! Marca e la armată” » Declarație fără echivoc venită din partea LPF

Andy Murray nu poate participa la Australian Open: „Am fost într-un dialog constant cu autoritățile, sunt foarte dezamăgit”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
comabi
comabi  •  23 Ianuarie 2021, 10:17

Pai asta este stirea saptamanii!! La cat de prost stam la sporturile de iarna, aceasta-i stire de prima pagina!! Nu vi s-a luat de can-can-uri?

cneius
cneius  •  23 Ianuarie 2021, 09:45

Bravo lor ! Chiar daca fotbalul a devenit prioritar la noi, stirea asta trebuia sa fie de pagina I !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează