SPORTURI  »  ALTELE  »  TENIS DE MASĂ

ROMÂNIA // Echipele de tenis de masă și-au aflat adversarele pentru calificarea la Tokyo » Fetele sunt clar favorite, băieții au un traseu greu

Articol de - Publicat luni, 20 ianuarie 2020 22:40

Echipele de tenis de masă au aflat cu cine se vor duela pentru a califica România la turneul olimpic de la Tokyo. 

Bernadette Szocs, Eliza Samara, Dana Dodean Monteiro și Irina Ciobanu sunt campioane europene, dar mai au ceva emoții până să se califice la Jocurile Olimpice 2020.

"Tricolorele" participă între 22-26 ianuarie la Gondomar (Portugalia), la turneul de calificare, acolo unde pentru cele 9 locuri rămase pentru Tokyo, se bat 30 de echipe naționale. Azi a avut loc tragerea la sorți a grupelor de calificare, iar fetele pregătite de Viorel Filimon au un traseu accesibil.

România e pe locul 8 mondial în clasamentul pe echipe, dar a doua favorită în turneul de la Gondomar.

Cu Italia pentru finală

România va juca împotriva Italiei (locul 30 mondial), în meciul de debut. Pentru Bernadett Szocs (locul 19 mondial), a doua jucătoare a Europei, Eliza Samara (31 ITTF), Irina Ciobanu (113) și Dana Dodean Monteiro (133) nu ar trebui să fie emoții în fața italiencelor, care se bazează pe Debora Vivarelli (70 ITTF), Giorgia Piccolin (123), Chiara Colantoni (166), Jamila Laurenti (201).

Învingătoarea dintre România și Italia va întâlni în meciul decisiv pentru calificarea la Tokyo pe India. 

Franța, adversar dificil

La masculin, România este pe locul 17 mondial și va înfrunta echipa de pe locul 23: Slovacia. Ovidiu Ionescu (locul 55), Cristian Pletea (77) și Hunor Szocs (118) îi au ca adversari în primul meci pe Yang Wang (38), Lubomir Pistej (67) sau Alexander Valuch (206).

Dacă vor trece de slovaci, românii joacă "finala" pentru Tokyo cu învingătoarea din dubla Franța-Danemarca. Francezii sunt a 8-a echipă a lumii și se bazează în special pe Simon Gauzy (21 mondial), Emmanuel Lebesson (37). Danezii contează, în schimb pe Jonathan Groth (28), Anders Lind (98).

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează