SPORTURI  »  ALTELE  »  ROMÂNIA LA FOTE 2019

ROMÂNIA LA FOTE 2019 // Au depășit previziunile! Bilanțul României la FOTE 2019: 8 medalii la gimnastică și multe surprize plăcute

Ioana Stănciulescu, Viktoriia Listunova și Silviana Sfiringu (de la stânga la dreapta) pe podiumul de la sol FOTO UEG
Ioana Stănciulescu, Viktoriia Listunova și Silviana Sfiringu (de la stânga la dreapta) pe podiumul de la sol FOTO UEG

Articol de - Publicat duminica, 28 iulie 2019 14:31

FOTE 2019 // Tinerii sportivi români au strâns 19 medalii la Baku, obiectivul fiind de 8-10 distincții. Gimnastica a pus la total opt, însă aurul a venit de la înot, judo și lupte.

Festivalul Olimpic al Tineretului European ( FOTE) s-a încheiat ieri la Baku. Destinată sportivilor cu vârste între 14 și 18 ani, această competiție, care se ține din doi în doi ani începând cu 1991, este locul potrivit pentru afirmarea viitoarelor staruri ale sportului de pe Bătrânul Continent. 

În ultima zi a întrecerilor, delegația României a cucerit cinci medalii la gimnastică în finalele pe aparate de la bârnă și sol la feminin și la sărituri la masculin și una de argint grație echipei feminine de volei.

Astfel, totalul a ajuns la 19 distincții, dintre care patru de aur, zece de argint și cinci de bronz. Medaliile de aur ale delegației „tricolore” au fost cucerite de Georgiana Lavinia Antuca (lupte, cat. 46 kg), Giorgia-Barbara Hagianu (judo, cat. 40 kg), David Popovici (înot, 100 m liber), Bianca Andreea Costea (înot, 50 m liber).

Sportul care a adus cele mai multe medalii, opt, a fost gimanstica, grație evoluțiilor Ioanei Stănciulescu, Silvianei Sfiringu, Antoniei Duță și a gemenilor Gabriel și Robert Burtănete. I-a lipsit însă cea mai strălucitoare distincție.

La ediția precedentă a FOTE, care a avut loc la Györ, delegația „tricoloră” s-a întors cu opt medalii (cinci de argint și trei de bronz).

Medaliile gimnasticii la FOTE

FEMININ:
echipe:
Silviana Sfiringu, Ioana Stânciulescu, Antonia Duță medalie de argint;
sărituri: Silviana Sfiringu medalie de bronz;
paralele: Ioana Stănciulescu medalie de bronz;
bârnă: Silviana Sfiringu medalie de argint;
sol: Ioana Stănciulescu medalie de argint, Silviana Sfiringu medalie de bronz;

MASCULIN:
sărituri
: Robert Burtănete medalie de argint, Gabriel Burtănete medalie de bronz

Vezi și: România, medalie de argint la FOTE! Naționala de volei feminin a pierdut finala cu Rusia

Playtech: ȘOC! Arma care poate distruge Rusia într-o singură zi. Este cea mai mare teamă a lui Putin în război


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  28 Iulie 2019, 18:30

A fost o prestatie impresionanta si total neasteptata a delegatiei Romaniei, una din cele mai bune din istorie, chiar de neimaginat pentru realitatea sportului romanesc de astazi. Cel mai imbucurator e ce s-a intamplat la gimnastica, acolo nu neaparat surprinzator. Paradoxal, s-ar putea ca desi fetele astea sa formeze o echipa de top la anul, sa nu fim calificati la JO cu echipa.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează