SPORTURI  »  ALTELE  »  CM SNOOKER (20 APRILIE)

Ronnie O'Sullivan despre CM: "Daţi-mi un tac, cretă şi lasaţi-mă cu strategia! Toată viaţa mea am jucat după instinct"

Articol de GSP - Publicat marti, 16 aprilie 2013 00:00 / Actualizat marti, 16 aprilie 2013 13:22

Ronnie O'Sullivan revine în circuitul profesionist, englezul fiind prezent pe tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker, care debutează pe 20 aprilie. În vîrstă de 37 de ani, Ronnie speră ca totul să meargă bine şi să pună mîna pe un al cincilea trofeu la Crucible, dar este conştient că nu a jucat decît un singur meci în ultimul an şi că totul se poate transforma într-o catastrofă.

După finala din 2012, atunci cînd l-a învins pe conaţionalul Allister Carter, scor 18-11, Ronnie s-a retras, a muncit la o fermă şi s-a luptat cu depresia. A anunţat acum o lună că revine în circuit, la timp pentru Campionatul Mondial, iar soarta i l-a scos în cale pe Marcus Campbell, în primul tur de la Crucible. Totuşi, O'Sullivan nu ştie la ce să se aştepte din partea propriului joc.

"Poate fi un basm, dar poate fi şi un ditamai accidentul de maşină. E ca şi cum aş fi într-un reality show. Nu ştiu la ce să mă aştept din partea mea. Ce strategie am? Dacă vorbim despre strategie, mă pierzi. Eu am jucat mereu din instinct, mă duc acolo cu un tac, nişte cretă şi joc în funcţie de ce simt. Joc mereu ofensiv, sînt agresiv şi îl las pe adversarul meu să se îngrijoreze", a explicat Ronnie.

Englezul încă îl vizitează pe doctorul Steve Peters, cel care l-a ajutat să îşi ţină nervii în frîu şi să cîştige cel de-al patrulea trofeu de la Sheffield, în 2012. "M-am întors în snooker fiindcă mi-era dor de circuit şi fiindcă aveam nevoie de puţină rutină în viaţa mea. Am încercat să mă izolez, să muncesc la o fermă, departe, dar nu a mers. Am avut un an în care am fost leneş şi în care m-am îngrăşat, dar acum mi-am revenit. M-am întors la sală, pe banda de alergat, mă simt mai bine. Sper să meargă".

În ciuda unui an de inactivitate, Ronnie încă este numărul 13 mondial şi a declarat că nu ar fi fost dispus să participe la Campionatul Mondial de la Sheffield, dacă era obligat să dispute tururi de calificare.

Ronnie O'Sullivan şi John Higgins (4 trofee) sînt singurii jucători capabili să atenteze la recordul lui Stephen Hendry, de şapte trofee la Crucible. Steve Davis a fost eliminat din calificări, în timp ce ceilalţi campioni mondiali de pe tablou nu trec de 2 trofee cîştigate.

A muncit în grajduri!
Ce a făcut Ronnie în timpul pierdut? Conform The Sun, englezul s-a angajat într-o fermă, acolo unde "am curăţat grajduri, am strîns gunoiul şi am reparat garduri. Mă trezeam dimineaţa, la 8, alergam 6 kilometri într-o pădure din apropiere, după care mă întorceam pentru şase ore de muncă. Aveam nevoie de o motivaţie pentru a mă ridica din pat".

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
thumbzilla..
thumbzilla..  •  14 Iunie 2013, 02:11

cel mai mare este Ronnie.

oradeanul05
oradeanul05  •  29 Aprilie 2013, 12:46

Comeon Ronnie

dash_berlin
dash_berlin  •  17 Aprilie 2013, 00:25
Postat de old_shatterhand pe 17 Aprilie 2013, 00:02

Nu a participat la niciun turneu pe puncte...a lipsit tot sezonul..ce crezi ca a facut?S-a relaxat si el ca tot campionul mondial..si acuma trece pe la masa sa mai castige un titlu.Intradevar rezultatul sondajului e oarecum decalat...Ronnie e singurul cunoscut prin Romania..chiar si de cei care nu urmaresc acest sport...sunt altii mai in forma, dar dupa cum zice chiar el...instinctul de moment poate sa iti aduca victoria.

si selby e jucator bun.mie unul imi place stilul lui.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează