SPORTURI  »  ALTELE  »  MOTOGP

Rossi contra Marquez » Italianul face o declarație care îl pune în gardă pe spaniol, după episodul din 2015

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 octombrie 2017 14:31

Marc Marquez (Honda Repsol) poate deveni campion mondial în Malaezia. Ar fi al 6-lea titlu din cariera sa, la toate categoriile. Se anunță însă o cursă dificilă pentru spaniol, care va pleca de pe poziția a 7-a a grilei. Rivalul în lupta la titlu, Andrea Dovizioso (Ducati) pleacă de pe 3. Dani Pedrosa (Repsol Honda) va pleca din pole-position.

grila

Nu doar Dovizioso îi poate da mari bătăi de cap lui Marquez, ci și Valentino Rossi (Yamaha). "Il Dottore" nu a uitat clinciurile cu Marquez din urmă cu doi ani. Atunci, italianul l-a acuzat pe spaniol că a făcut jocurile pentru Jorge Lorenzo (pe atunci la Yamaha) pentru a-l ajuta să câștige titlul mondial, încercând să-l încurce în cursa de la Sepang. Pe circuit, Rossi l-a lovit cu piciorul pe Marquez, care a căzut și a abandonat. Gestul i-a adus o penalizare drastică lui italianului, care a plecat ultimul de pe grilă în ultima cursă a anului 2015, pierzând șansa de a bifa al 10-lea titlu din carieră.

Întrebat dacă va încerca să-i facă viața grea lui Marquez în cursa de la Sepang, Rossi a fost ironic: "De ce? Ce a făcut Marc aici acum doi ani? El spune că n-a făcut nimic, așa că nici eu nu voi face nimic...

Lăsând gluma la o parte, mă gândesc doar să fac o cursă cât mai bună, așa cum am făcut mereu de-a lungul carierei, și sper să fiu suficient de rapid ca să lupt pentru podium".

Cu două etape înainte de finalul sezonului, "Furnica" e lider la general, cu 33 de puncte în fața rivalului de la Ducati, Andrea Dovizioso, și are mai multe variante prin care își poate adjudeca un nou titlu, cu o etapă înainte de final.

CUM POATE FI MARQUEZ CAMPION ÎN MALAEZIA

  • clasare pe doi sau să nu piardă mai mult de 7 puncte în fața lui Dovizioso
  • clasare pe 3 sau 4, iar Dovizioso să nu câștige
  • clasare 5 sau 6, iar Dovizioso să nu termine mai sus de 3
  • clasare pe 7,8, 9 sau 10, iar Dovizioso să se încheie mai sus de 4
  • clasare pe 11 sau 12, iar Dovizioso să nu termine mai sus de locul 5
  • clasare pe 13, iar Dovizioso să fie cel mult pe 6
  • clasare pe 14, iar Dovizioso să fie cel mult pe 7
  • clasare pe 15, iar Dovizioso cel mult pe 8
  • să nu puncteze, iar Dovizioso să termine cel mult pe 9

Cursa de MotoGP din Malaezia e programată duminică, de la ora 09:00, în direct la Eurosport.

Ultima etapă, de la Valencia, se va desfășura pe 12 noiembrie.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează