SPORTURI  »  ALTELE  »  DECIZIE

Au rămas fără medaliile de la Londra! Roxana Cocoș și Răzvan Martin, descalificați pentru dopaj

Roxana Cocoș
Roxana Cocoș

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 noiembrie 2020 15:11 / Actualizat miercuri, 25 noiembrie 2020 15:29

Comitetul Internațional Olimpic a anunțat astăzi că i-a descalificat de la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 pe halterofilii români Roxana Cocoș, Răzvan Martin și Gabriel Sâncrăian pentru dopaj!

  • CONTEXT: Roxana Cocoș (30 de ani) și Răzvan Martin (28 de ani), doi sportivi din România care au luat medalii la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, au fost depistați pozitiv la reanalizare de către Comitetul Olimpic Internațional (COI) pentru folosirea de steroizi anabolizanți!

Astfel, lui Răzvan Martin i se va retrage medalia de bronz, iar Roxanei Cocoș cea de argint! Deciziile nu mai pot fi atacate, fiind definitive.

Aceștia au folosit stanozololul, care este un steroid anabolizant disponibil sub formă injectabilă și tablete, cu puține efecte secundare și adaptat pentru cei care doresc să-și îmbunătățească starea fizică și să grăbească procesul de ardere a grăsimilor.

La Jocurile Olimpice de la Londra, România a obţinut două medalii la haltere, argint prin Roxana Cocoş (69 kg) şi bronz prin Răzvan Martin (69 kg). Acesta din urmă a fost depistat pozitiv în aprilie 2013, la Stanozolol, după Campionatele Europene de la Tirana, unde cucerise două medalii. El a redevenit eligibil pentru competiţii în 2015, după două sezoane de suspendare.

Citește și alte știri de actualitate:

Federația Română de Bob, reacție revoltătoare, după scandalul de hărțuire sexuală de la lot: „E posibil ca fata să aibă imaginație bogată”

Complici la sălbăticiile din judo, săritori la bob » Cum a reacționat COSR, după dezvăluirile șocante ale Ioanei Gheorghe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
craiovenis
craiovenis  •  25 Noiembrie 2020, 17:27

Asta numeste federatia de haltere sport de perfirmanta?Pai indiv izii de mai sus au luat spor de ikimpiada multi ani, si bonusuri si multi bani pentru medalii!Ar trebui sa plateasca daune uriase pentru au au facut de ras sportul romanesc si tara!

1017387414979881
Dragan Ionel  •  25 Noiembrie 2020, 16:39

Pentru performantele sportive se dau grade militare. Daca se dovedeste ca performantele au fost obtinute prin frauda, sportivii sunt inaintati in grad?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close