SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

GALERIE FOTO Echipa de sabie juniori a României a cucerit medalia de argint la Campionatele Mondiale de la Riad!

Radu Nițu, Mihnea Enache și Vlad Covaliu Foto: FIE +7   FOTO
Radu Nițu, Mihnea Enache și Vlad Covaliu Foto: FIE

Articol de - Publicat sambata, 20 aprilie 2024 15:05 / Actualizat sambata, 20 aprilie 2024 18:06

Vlad Covaliu, Radu Nițu, Casian Cîdu și Mihnea Enache au ajuns în finala CM de scrimă pentru juniori și cadeți de la Riad (Arabia Saudită), pe care au pierdut-o în fața reprezenților Statelor Unite, cu 28-45.

Cap de serie numărul 2 pe tabloul principal, juniorii români au avut primul tur liber, apoi au trecut de sabrerii indieni, cu 45-30.

Ajunsă în primele 16 competitoare de la Riad, România a surclasat cu ușurință Japonia, 45-29. Următoarea întâlnire, mult mai dificilă, a fost cea cu scrimerii din Spania, pe care însă Nițu, Covaliu și Cîdu, antrenați de Alin Badea, au reușit să-i învingă cu 45-41.

Sursa FIE
Sursa FIE
Sursa FIE
Sursa FIE
Sursa FIE
+3 FOTO

Semifinala cu Italia a fost una deosebit de grea și echilibrată, culminând cu accidentarea lui Casian Cîdu, la scorul de 37-32 pentru România.

Deși asaltul a fost întrerupt câteva minute, Cîdu și-a revenit și a luptat mai departe cu adversarul de pe planșă din acel moment, Marco Stigliano.

Sabrerii tricolori au ieșit victorioși, cu scorul de 45-39.

În finală, Vlad Covaliu (18 ani), Radu Nițu (19 ani) și Casian Cîdu (17 ani) au dat piept cu puternicii sabreri americani, Cody Walter Ji, Colin Heathcock și Jordan Silberzweig, care au dominat întreaga întâlnire - 15-9 după cel de-al treilea schimb și 25-19 după cel de-al cincilea.

În schimbul 8, antrenorul Alin Badea l-a introdus și pe Mihnea Enache (19 ani), rezervă, în locul lui Casian Cîdu, când tabela arăta deja 35-25 pentru americani.

La ediția de anul trecut a Campionatelor Mondiale rezervate juniorilor și cadeților, echipa României, în aceeași componență, cucerise medalia de bronz.

Vlad Covaliu - aur în proba individuală de sabie a juniorilor

În urmă cu două zile, Vlad Covaliu (18 ani) a cucerit, în cadrul competiției din Arabia Saudită, titlul mondial al juniorilor, după o finală încinsă purtată împotrivă lui Pavel Graudyn din Rusia, care a luptat sub steagul neutru, și câștigată de scrimerul tricolor cu 15-14.

Astfel, Vlad Covaliu a obținut un titlu pe care tatăl său, Mihai Covaliu, campion olimpic, nu-l avusese niciodată în palmares: cel de campion mondial al juniorilor. Tânărul sabrer a urcat pe locul 1 în clasamentul mondial al juniorului, luând locul compatriotului său, Radu Nițu.

La Mondialele de anul acesta, singurele medalii aduse de delegația României au fost obținute de sabrerii juniori.

Citește și:

Avem campion mondial! Juniorul Vlad Covaliu a câștigat aurul la CM de la Riad, în proba de sabie
SCRIMĂ
Avem campion mondial! Juniorul Vlad Covaliu a câștigat aurul la CM de la Riad, în proba de sabie
Bani pentru o lume mai rea
EDITORIAL
Bani pentru o lume mai rea

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
Singe_Violet
Singe_Violet  •  21 Aprilie 2024, 00:20

Bravo!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează