SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Sabrera Bianca Pascu a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Articol de - Publicat duminica, 14 martie 2021 18:40 / Actualizat duminica, 14 martie 2021 20:02

Bianca Pascu, 32 de ani, nu a prins biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, ea clasându-se pe locul 17 la Cupa Mondială de la Budapesta

Cu cinci luni înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, sportul românesc caută să-și mărească delegația. Prima care a avut șansa de a se alătura celor 59 de "tricolori" deja calificați, după problemele cauzate de pandemie, a fost Bianca Pascu. Sabrera în vârstă de 32 de ani a concurat, sâmbătă, la etapa de Cupă Mondială de la Budapesta, primul concurs la nivel internațional în scrimă din martie 2020.

 Întrecerile s-au întrerupt anul trecut, când mai era o singură etapă de disputat înainte de a se alcătui clasamentul și a fi stabiliți cei care prindeau biletele de Tokyo. În aceste condiții speciale, federația internațională a hotărât ca acestea să aibă loc acum. 

Bianca Pascu a ratat calificarea la Tokyo

Înainte de concursul de la Budapesta, Bianca Pascu era la 14 puncte de locul calificant pe care-l ocupa grecoaica Theodora Gkountoura. Sabrera tricoloră avea nevoie de un rezultat mult mai bun ca al acesteia pentru a o întrece, însă suspansul a fost repede înlăturat, Bianca Pascu pierzând în turul al doilea cu 8-15, în fața franțuzoaicei Sara Balzer, în timp ce adversara sa a ajuns în turul al treilea. 

Urmează spada 

Clasamentele ar mai fi putut fi schimbate de concursul pe echipe de duminică, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Bianca Pascu mai are o șansă pentru a obține un bilet la Jocurile Olimpice, la turneele zonale, care ar trebui să aibă loc în luna aprilie, dar acolo doar câștigătoarea merge la Tokyo. 

Astfel că în concursul olimpic de sabie feminin, pe lângă fetele din echipele Rusiei, Franței, Italiei, Coreei de Sud, Statelor Unite ale Americii și Tunisiei vor mai fi prezente câte una din Ucraina, Grecia, Japonia, Canada, Egipt și India. La masculin, România nu a avut niciun reprezentant implicat în lupta pentru biletele olimpice. 

Săptămâna viitoare, la Kazan, se vor stabili spadasinele și spadasinii care merg în Japonia. Două lucruri sunt sigure: Ana Maria Popescu e calificată în proporție de 99,9 la sută, dar echipa României, campioana olimpică en titre, nu. 

Citește mai multe știri din sport:

A murit Marvin Hagler, unul dintre cei mai mari campioni din istoria boxului

CSA Steaua București s-a impus în Cupa României la polo, după un meci cu emoții

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
jamesbrown
jamesbrown  •  15 Martie 2021, 13:45

Cu tot respectul , dar Bianca Pascu mai are o șansă să se califice la Jocurile Olimpice. Luna viitoare, la Madrid se va desfășura o competiție , la care vor participa toate țările din Europa cu sportivi necalificați la sabie feminin, iar câștigătoare va merge la Tokio . ( la fel pentru fiecare zonă : zona panamericană, cea asiatică, respectiv cea africană ) Știu , procesul de calificare la scrimă în general este complicat, dar ar trebui să vă documentați mai bine înainte să dați informații din sporturi mai puțin cunoscute. Vă rog din tare,tare mult, adăugați această informație în articol. Mulțumesc !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează