SPORTURI  »  BOX  »  DECES

A murit Marvin Hagler, unul dintre cei mai mari campioni din istoria boxului

Marvin Hagler FOTO Guliver/Gettyimages
Marvin Hagler FOTO Guliver/Gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 martie 2021 13:55 / Actualizat duminica, 14 martie 2021 14:19

Americanul Marvin Hagler, fost campion la box profesionist, a murit la vârsta de 66 de ani.

Marvin Hagler, considerat unul dintre cei mai buni pugiliști la categoria mijlocie, a murit subit în casa sa din New Hampshire. Soția a fost cea care l-a descoperit și a anunțat decesul pe Facebook. „Cu tristeţe vă anunţ că soţul meu iubit, Marvelous Marvin, a murit neaşteptat la casa noastră, aici la New Hampshire”, a scris Kay G. Hagler, soția fostului pugilist.

Marvin Hagler a fost campion la categoria mijlocie în perioada 1980-1987. Hagler și-a apărat titlul de 12 ori și deține cel mai mare procent de KO din istoria tuturor campionilor de categorie mijlocie: 78%. A fost campion timp de șase ani și șapte luni, iar Tony Zale, fost pugilist în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, este singurul care l-a întrecut într-un clasament all-time.

A murit Marvin Hagler, unul dintre cei mai mari campioni din istoria boxului
În 1982, deranjat că crainicii de rețea de multe ori nu au făcut referire la el prin porecla sa, „Minunatul”, Hagler și-a schimbat legal numele în „Marvelous Marvin Hagler” FOTO Guliver/Gettyimages

62 de victoriia obținut Marvin Hagler din 67 de meciuri la profesioniști, din care 52 au fost prin KO

VIDEO. KO-ul lui Marvin Hagler într-un meci cu William Lee

Citește și alte știri de actualitate:

Adrian Porumboiu a dezvăluit cum a fost prădat de un hoț: „Camerele erau întoarse” » Cum s-a terminat totul

Momentele cumplite prin care a trecut Cristi Balaj când a fost infectat cu COVID-19: „Parcă aș fi avut un șmirghel între creier și scalpul capului”

Playtech: BOMBĂ! Ce relație a existat între Nuțu Cămătaru și Monica Gabor: ‘Mi-a adus-o mie primul și...’


Comentarii (1)
denieru
denieru  •  14 Martie 2021, 18:02

Un pugilist colosal si o pierdere pentru toti fanii adevarati ai boxului !!! O sa imi ramane intiparite in minte luptele (si ce lupte!!) cu John « the Beast » Mugabe, Tommy « Hitman » Hearns (probabil cele mai intense minute de box din istorie), meciul de titlu mondial cu Alan Minter cand englezii si-au dat in petic si aruncau cu doze de bere in el dupa ce il batuse rau de tot pe al lor. Un monument al boxului prea putin cunoscut de publicul larg. Rest in peace the Marvelous one !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează