SPORTURI  »  ALTELE  »  DOPAJ

Sâncrăian, în așteptarea probei B în cazul acuzațiilor de dopaj: "Conform regulamentului, poate fi suspendat pe viață"

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 10 octombrie 2016 17:08

Gabriel Sâncrăian a fost suspendat provizoriu pentru acuzații de dopaj, iar Federația Română de Haltere așteaptă rezultatul probei B în cazul sportivului medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio.

Nicu Vlad, președintele federației și președinte interimar al COSR, susține că există posibilitatea ca proba B să nu corespundă cu proba A. Totuși, dacă acuzațiile de dopaj se confirmă, sportivul de 27 de ani ar putea fi suspendat pe viață.

"Din experiența pe care o am în sport, și cunosc unul sau două cazuri pe plan internațional, s-a demonstrat că proba B nu corespunde mereu cu rezultatul probei A. Confrom regulamentului, Sâncrăian poate fi suspendat pe viață. Dacă nu, următoarea penalizare, conform codului, ar fi de 8 ani", a spus Nicul Vlad pentru Dolce Sport.

Deocamdată, halterofilul nu va rămâne fără medalia cucerită la Rio. Medaliat cu bronz la proba de haltere, 85 de kg, Sâncrăian a aflat după finalul Jocurilor Olimpice că ar fi fost depistat pozitiv.

Nicu Vlad a susținut însă în mai multe rânduri că Federaţia Română de Haltere nu a primit niciun document legat de această chestiune din parte Comitetului Olimpic Internațional.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează