SPORTURI  »  ALTELE  »  POLO

"Şansa vieţii"

Articol de - Publicat vineri, 29 februarie 2008 00:00

Vlad Hagiu, antrenorul "naţionalei" României, crede că meciurile din turneul preolimpic de la Oradea sînt cele mai importante din carieră

După 12 ani de la JO de la Atlanta, reprezentativa de polo a României are din nou şansa să participe la Olimpiadă. "E visul oricărui sportiv în viaţă. Le-am spus băieţilor că un turneu olimpic nu se compară cu nimic în lume", a declarat antrenorul Vlad Hagiu.

Pentru a fi prezentă la Beijing, România trebuie să ocupe unul dintre primele patru locuri ale turneului preolimpic de la Oradea, care debutează duminică. "Va fi foarte greu. Sînt multe echipe cu pretenţii, formaţii valoroase, dar sper să ne adunăm forţele şi să jucăm cel mai bun polo", a adăugat Hagiu.

Din 2004, de cînd a preluat "naţionala", Hagiu a dus România pe locul 6 în lume în 2005 şi pe 4 în Europa în 2006. El crede însă că acum, la Oradea, se va disputa turneul carierei sale de tehnician. "Îmi doresc enorm să fim la Beijing. Cred că am demonstrat că merităm să jucăm alături de cele mai bune echipe, am bătut în ultimii ani formaţii mult mai galonate, cu mult mai multe pretenţii", a subliniat Hagiu.

Într-o grupă cu Slovacia, Rusia, Brazilia, Grecia şi Kazahstan, Hagiu nu vede adversari accesibili. "Cel mai greu meci e primul, cel cu Slovacia, de duminică. Apoi luăm adversarii pe rînd. Ne dorim să ocupăm primul loc în grupă şi astfel să fim calificaţi direct", a încheiat tehnicianul.

Din cealaltă grupă fac parte Mexic, Germania, Iran, Italia, Canada, Macedonia.

Criteriile de calificare

În cele două grupe de la Oradea, fiecare formaţie va juca cu fiecare. Primele clasate, după cele cinci partide din serie, se vor califica automat în semifinale şi implicit la JO. Locurile 2 şi 3 vor juca meciuri între ele pentru un loc în semifinale. Astfel, locul 2 din grupa A va întîlni locul 3 din grupa B şi invers. Învingătoarele acced în penultimul act şi se califică la Beijing.

Cel mai bun lot
Vlad Hagiu consideră că deţine la Oradea cel mai bun lot pe care-l poate avea la dispoziţie la ora actuală. "Am în pregătire 15 jucători din care trebuie să aleg 13. E o situaţie complicată deoarece toţi băieţii s-au pregătit exemplar şi merită să participe la calificări. Sîmbătă seară, la şedinţa tehnică, voi face cunoscut lotul", a anunţat Hagiu.

Programul României la Oradea
2 martie România-Slovacia (ora 19:00)
3 martie România-Rusia (19:00)
4 martie România-Brazilia (19:00)
5 martie România-Grecia (20:30)
6 martie România-Kazahstan (20:30)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
 •  02 Martie 2008, 21:08

Romania-Slovacia 7-6 :X:X:X

 •  29 Februarie 2008, 23:01

hai romania!!!!

 •  29 Februarie 2008, 15:26

bafta multa baieti sa dea Dumnezeu sa va calificati pt ca aveti valoare. Vlad Hagiu e un super antrenor si un super om.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează