SPORTURI  »  ALTELE  »  SCANDAL

Scandal uriaș în Germania » Antrenorul de națională și-a dat demisia, după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală! Mesaje obscene trimise minorelor

Stefan Lurz, în 2009 // foto: Imago
Stefan Lurz, în 2009 // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 februarie 2021 19:24 / Actualizat duminica, 21 februarie 2021 20:17

Stefan Lurz, până de curând antrenorul echipei naționale de înot în apă deschisă a Germaniei, se află în centrul unui scandal de proporții, fiind acuzat de hărțuire sexuală.

O anchetă efectuată de Der Spiegel a oferit detalii înfiorătoare despre obiceiurile lui Stefan Lurz, cel care până acum câteva zile a activat ca antrenor al naționalei de înot a Germaniei. Publicația germană a colectat declarațiile a cinci sportive, care susțin că au fost hărțuite sexual timp de câțiva ani de către Lurz.

Una dintre acestea a arătat mesajele șocante primite din partea antrenorului. „Te-ai fotografiat în lenjerie intimă?”, a întrebat-o Lurz. Când înotătoarea a răspuns negativ, antrenorul a insistat: „Trebuie să o faci acum”. Imediat după, i-a trimis tinerei, care la acea vreme avea doar 16 ani, o poză cu el dezbrăcat. Mai mult, când sportiva avea doar 15 ani, antrenorul ar fi forțat-o să îl sărute, susține ea.

Stefan Lurz a demisionat: „Continui să neg acuzațiile”

Gesturile scandaloase ale antrenorului nu s-au rezumat la asta. Acesta obișnuia să le trimită avansuri elevelor sale, printre care mesaje precum „Sânii tăi m-au excitat”, „Înainte de antrenament erai atât de sexy” sau „Excită-mă rapid, apoi dormim. Voi termina în 5 minute”.

La scurt timp după publicarea anchetei de către Der Spiegel, Stefan Lurz a fost suspendat de Federația Germană de Înot. Acesta a decis să demisioneze imediat după, dar a ținut să nege toate acuzațiile care i se aduc: „Mă confrunt cu astfel de acuzații de mai bine de 10 ani. Continui să le neg”. 

Stefan este fratele lui Thomas Lurz, medaliat cu argint la proba de înot în apă deschisă pe 10 kilometri de la Jocurile Olimpice din 2012 și cu bronz patru ani mai devreme, la cele de la Beijing.

Citește mai multe știri din sporturi:

Medvedev, poveste spectaculoasă cu Djokovic după finala Australian Open: „Eu eram pe locul 500 sau 600, iar el era lider mondial” » Ce glumă a făcut sârbul

CS United Galați, eliminată în optimile Ligii Campionilor la futsal! Oprită de Kairat Almaty

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
popicoo
popicoo  •  21 Februarie 2021, 21:31
Postat de bazinga pe 21 Februarie 2021, 20:48

Numai uitati-va cu atentie la fatza lui !

M-am uitat. Ești mai nașpa decât el. Deci și mai periculos!

bazinga
bazinga  •  21 Februarie 2021, 20:48

Numai uitati-va cu atentie la fatza lui !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează