SPORTURI  »  ALTELE  »  IRAN

Moment revoltător! O antrenoare din Iran nu va participa la Campionatele Mondiale, fiindcă soțul refuză să o lase să călătorească

Samira Zargari, foto: Marca
Samira Zargari, foto: Marca

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 februarie 2021 10:25 / Actualizat vineri, 19 februarie 2021 15:05

Samira Zargari, antrenoarea echipei feminine de schi alpin din Iran, nu participiă la Campionatele Mondiale disputate în Cortina d'Ampezzo, deoarece soțul ei i-a interzis călătoria în Italia, potrivit presei iraniene. 

Echipa ei este formată din 4 schioare și a ajuns în Italia, acolo unde se desfășoară Campionatele Mondiale până pe 21 februarie. Antrenoarea Zargari a fost înlocuită de Marjan Kalhor. 

Presa iraniană, citată de Marca, nu da mai multe detalii despre refuzul soțului. Conform legii din Iran, o femeie măritată nu poate primi un pașaport și nu poate călători fără permisiune din partea soțului. Marca notează că nu e prima dată când o femeie din sport nu poate să se prezinte la un eveniment. În 2015, jucătoarea de fotbal Niloufar Ardalan nu s-a putut duce la Campionatele Asiei, în Malaezia, din cauza soțului ei, un prezentator de televiziune. Acesta a refuzat să o lase să plece, având ca motiv faptul că turneul coincide cu prima zi de școală a fiului lor. 

Una dintre schioarele din Iran, Forough Abbasi, 27 de ani, a cerut o schimbare: „Am mai avut această problemă, nu e prima dată. Mi-aș dori să o schimbăm, toate femeile din Iran să se unească și să schimbe această regulă. Antrenoarea mea este o femeie puternică”. Apoi a dezvăluit că soțul antrenoarei e născut și crescut în Statele Unite, trăiește în Iran, dar este de naționalitate turcă! 

Republica islamică Iran a interzis prezența femeilor pe stadioane în 1981. În 2019, femeile au putut asista la un meci de fotbal, o partidă din calificările pentru CM 2022 cu Cambodgia, după ce UEFA a amenințat federația din Iran cu sancțiuni. 

Citește și: 

Un portar din Iran, la închisoare după ce a postat această poză cu două femei pe instagram. Autoritățile s-au implicat imediat

Caz șocant în Iran » Un luptător a fost executat, deși nume importante au cerut clemență: „Caută un gât pentru frânghia lor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
dora
dora  •  20 Februarie 2021, 21:47

Băgam divorț dacă eram în locul ei !

radumatei
radumatei  •  19 Februarie 2021, 16:06
Postat de popescu222 pe 19 Februarie 2021, 13:42

Inca un spalat pe creier.

Vezi că te-ai numărat de două ori.

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  19 Februarie 2021, 15:15
Postat de popescu222 pe 19 Februarie 2021, 13:42

Inca un spalat pe creier.

Cel mai amuzant e cand unul moale in cap ca tine ii acuza pe altii ca sunt spalati pe creier.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează