SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

video Sergiu Bejan, campion european și mondial: „Vrem ca presiunea să nu existe"

Sergiu Bejan (stânga) și Marius Cozmiuc în acțiune Foto Cristi Preda
Sergiu Bejan (stânga) și Marius Cozmiuc în acțiune Foto Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 24 mai 2023 18:18 / Actualizat miercuri, 24 mai 2023 19:17

Sergiu Bejan abordează competiția continentală cu gândul că s-a pregătit bine alături de coechipierul Marius Cozmiuc și că va da totul pe apă

Mâine vor începe la Bled Campionatele Europene, întâia competiție importantă din calendarul unui an care va avea pe final obiectivul suprem: Mondialele, care oferă cea mai mare parte a biletelor pentru Jocurile Olimpice din 2024. Aproape toate bărcile tricolore vor intra pe apă în prima zi a calificărilor, doar echipajul feminin de 8 plus 1 având seriile vineri dimineață.

Sergiu Bejan, 26 de ani, campion european și mondial anul trecut la dublu rame, prefațează cu un optimism controlat întrecerea de la Bled, dar vorbește și despre o altă reușită personală, legată de a doua sa pasiune, fotografia.

Sergiu Bejan: „Am încredere în Marius"

- Sergiu, prima competiție importantă de anul acesta, care sunt senzațiile, cum te simți?
- Se apropie Campionatele Europene cu pași repezi, suntem entuziasmați pentru că într-adevăr este prima competiție din acest an, una foarte importantă. Chiar dacă anul trecut am încheiat cursa pe locul întâi, anul acesta vrem ca presiunea să nu existe, o eliminăm și vom merge acolo ca să dăm tot ce avem mai bun.

- La asta mă gândeam, că anul trecut a fost unul foarte bun pentru voi și a fixat un standard înalt.
- Da, a fost un an excepțional 2022, în continuare ne-am văzut de pregătire, am făcut antrenamentele așa cum trebuie, suntem pregătiți și cu siguranță la Europene vom face ceea ce am învățat, ceea ce am antrenat la Snagov, am încredere în Marius că va fi acolo, în spatele meu, să mă ajute, și vom da totul până la ultima lovitură.

- Veți concura și la opt plus unu, ce înseamnă acest efort dublat în toate fazele competiției?
- Vom concura și la opt plus unu, într-adevăr, la fel a fost și anul trecut, atât la prima etapă de Cupă Mondială, cât și la Campionatele Mondiale. Este un efort în plus ținând cont de faptul că în loc de două-trei curse vom trage în jur de cinci. Este mai greu, dar antrenamentele au fost în așa fel făcute încât de la cursă la cursă noi să putem da totul și să ducem competiția la un bun final.

5 medaliila seniori a cucerit Sergiu Bejan, una de aur la CM și una de aur la CE, ambele la dublu rame, două de argint europene, 2020 și 2021, și una de bronz europeană, 2018, toate cu barca de 8 plus 1

Sergiu Bejan, fotograf pasionat

- Cum sunt palmele acum față de începutul anului?
- Palmele sunt deja destul de OK acum pentru că ne-am intrat în ritm. Este mai greu la început de an, când venim după o perioadă în care stăm în sală sau toamna, când mergem acasă, dar acum suntem bine, nu mai avem probleme, ne vedem liniștiți de pregătire.

- Ai și o altă pasiune pe lângă canotaj, câte poze cu natura ai făcut anul acesta?
- În ultima perioadă chiar am ieșit la fotografiat destul de des, am imortalizat câteva cadre care au ajuns direct la sufletul meu și la care nu mă așteptam, cea mai recentă fiind o imagine cu un castor. Mi-a ieșit în fața obiectivului, să spun așa, neașteptat, am fost foarte uimit, surprins plăcut și mi-a adus o bucurie enormă.

Sergiu Bejan, campion european și mondial: „Vrem ca presiunea să nu existe
Castorul fotografiat de Sergiu Bejan

- Ești tentat să încerci și alt gen de fotografie?
- (zâmbește) Momentan rămân doar la cea de peisaj și de wild life.

Prima zi de antrenamente la Bled

Citește și: 

Familia Cozmiuc e pregătită pentru Campionatele Europene » „Mereu este loc de mai bine!”
CANOTAJ
Familia Cozmiuc e pregătită pentru Campionatele Europene » „Mereu este loc de mai bine!”
Una dintre rivalele Simonei Halep a făcut marele anunț: „Sunt fericită și liniștită, mă bucur de zilele în care mă trezesc fără simt durere”
MONDEN
Una dintre rivalele Simonei Halep a făcut marele anunț: „Sunt fericită și liniștită, mă bucur de zilele în care mă trezesc fără simt durere”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează